Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Citi raksti

Nāc mācīties Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskolā!

© RSMPV

Vairāk kā 380 jauniešu ar vidējo vai pamatizglītību no dažādiem Latvijas novadiem šovasar apliecinājuši vēlmi mācīties tieši Rīgas Stila un modes profesionālajā vidusskolā.

Rīgas Stila un modes profesionālajā vidusskolā darbu turpina uzņemšanas komisija, un mācīties gribētāji steidz iesniegt dokumentus.

Skola jauniešiem ar pamatskolas izglītību piedāvā apgūt kādu no 5 profesijām. Audzēkņi, kas izvēlās Friziera, Friziera-Stilista, Vizuālā tēla stilista, Vizāžista profesijas, pēc mācībām var strādāt skaistumkopšanas salonos vai arī veidot savu individuālo komercdarbību, var rast darbu fotostudijās, reklāmas un izklaides projektos, vai arī kultūras un mākslas uzņēmumos. Audzēkņiem ir iespēja mācīties par Foto dizaina speciālistu, un savu ikdienas darbu saistīt ar reklāmas aģentūrām, dizaina uzņēmumiem vai individuāli sniegt vizualizēšanas pakalpojumus. Tērpu stila speciālists ir sagatavots darbam dažādos modes industrijas uzņēmumos un arī individuālai komercdarbībai.

Jauniešiem, kuri jau ir ieguvuši vidējo izglītību, 2 gadu laikā iespējams apgūt Kosmētiķa vai Multimediju dizaina speciālista profesijas.

Jauniešiem, ar vidējo izglītību, skola piedāvā 8 dažādas programmas, lai iegūtu profesiju 1 vai 1,5 mācību gados. Šīs programmas tiek piedāvātas sadarbībā ar Eiropas Savienības fondu programmas projektu Jauniešu Garantijas. Līdz ar to jauniešiem līdz 29 gadu vecumam ir iespēja iegūt profesiju. Skaistumkopšanas jomā var apgūt Friziera, Friziera-stilista, Vizuālā tēla stilista, Vizāžista, Manikīra un pedikīra speciālista, SPA speciālista profesijas. Citās jomās var apgūt Fotogrāfa un Tērpu stila speciālista profesijas.

Skolā ir arī programma jauniešiem, kas jau ir ieguvuši profesionālo vai ārodizglītību, bet vēlas iegūt vispārējo vidējo izglītību. To sniedz 1 gada Vispārējās vidējās izglītības izlīdzinošā programma.

Skolas audzēkņiem mācību laikā ir iespēja piedalīties skolas organizētajos starptautiskajos projektos un pilnveidot savas profesionālās zināšanas un spējas ārzemēs, piemēram, projektu Erasmus+ vai NordPlus ietvaros.

Mācoties skolā, ir iespēja saņemt stipendiju. Jauniešiem no tālākiem reģioniem nav jāuztraucas par īres maksām Rīgas dzīvokļos, jo skolai blakus ir sava dienesta viesnīca.

Nevilcinies! Pievienojies! Iegūsti profesiju savai nākotnei!

Vairāk informācijas: Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola, Rīgā, Ūdeļu iela 22, LV-1064, Tel. 67533268, 67532721, www.rsm-skola.lv