Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Citi raksti

Vērienīgi atzīmēs Starptautisko Jaunatnes dienu

© Publicitātes foto

Kā nosaka Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālā asambleja, 12. augustā visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Jaunatnes diena. Latvijai neesot izņēmumam, Latvijas Jaunatnes padome sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Jelgavas pilsētas domi aicina atzīmēt šos svētkus pirmajā Latvijas jauniešu galvaspilsētā - Jelgavā. Pasākuma programmā paredzētas daudzveidīgas izglītojošas un izklaidējošas aktivitātes.

“Ikviens jaunietis Latvijā - no Zilupes līdz Liepājai, no Apes līdz Bauskai - aicināts pievienoties un Jelgavā nosvinēt Starptautisko Jaunatnes dienu. Tā būs diena, kas vēlreiz mums atgādinās, kāpēc ir tik kolosāli būt jauniem!” tā par pasākumu stāsta Latvijas Jaunatnes padomes izpilddirektore Inese Šubēvica.

Starptautiskās Jaunatnes dienas svinības norisināsies no plkst. 15:00 līdz plkst. 22:30 Jelgavas 6. vidusskolas teritorijā (Loka maģistrāle 29). Jaunieši no visas Latvijas varēs iesaistīties pašvaldību un nevalstisko organizāciju piedāvātajās aktivitātēs, uz skatuves parādīt savus talantus plašākai publikai un piedalīties orientēšanās sacensībās Jelgavas pilsētā. Tāpat pasākuma norises vietā notiks arī Jelgavas pilsētas BASTA (pagalmu futbolu/ielu futbola turnīra) noslēguma posms. Svinību laikā uzstāsies vairākas mūziķu grupas un DJ, savukārt pasākuma noslēgumā paredzēti gaisīgi pārsteigumi.

Notikuma galvenais mērķis ir vienot Latvijas jauniešus kopīgās aktivitātēs un veicināt to sadarbību, kā arī pievērst plašākas sabiedrības uzmanību jauniešiem aktuāliem jautājumiem. Tā kā viens no pasākuma mērķiem ir iepazīstināt jauniešus ar daudzveidīgo pašvaldību un organizāciju piedāvājumu darbā ar jauniešiem, īpašs aicinājums visām pašvaldībām, jaunatnes organizācijām un organizācijām, kas strādā ar jauniešiem, pievienoties svinību organizēšanā!

Pieteikšanās pasākumam iespējama, aizpildot pieteikuma anketu tiešsaistē ejuz.lv/1208 līdz 1. augustam. Plašāka informācija par pasākumu lasāma http://ejuz.lv/notikums.