Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Citi raksti

Iespēja realizēt savu biznesa ideju – "Ideju kauss 2018"

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) jau desmito reizi rīko biznesa ideju konkursu “Ideju kauss”. Tā ir iespēja ikvienam, kam ir interese kļūt par uzņēmēju, pietuvoties šim mērķim, soli pa solim attīstot savu biznesa ideju.

Konkursa dalībnieki piedalīsies īpašos vebināros, saņems mentoringu no dažādu nozaru biznesa ekspertiem un noslēgumā sacentīsies par vērtīgām naudas balvām.

Konkursa “Ideju kauss” akadēmiskā partnera - Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Riga) - pasniedzēja un vebināru lektore Nataļja Točelovska: “Pie mums nāk daudz cilvēku. Visiem ir ļoti labas idejas, vēlme strādāt, enerģija un zināšanas par savu ideju. Tomēr - par ko liecina statistika? Tiem uzņēmumiem, kuriem pirmajā reizē neizdevās sākumā plānotais, pietrūka zināšanu nevis par savu ideju, bet gan zināšanu par grāmatvedību, mārketingu un pārdošanas prasmēm. Mēs “Ideju kausa” dalībniekiem dosim tās zināšanas, rīkus un instrumentus, lai biznesa ideja izdzīvotu un konkursanti tiktu pie sekmīga uzņēmuma izveides.”

Vienlaikus N. Točelovska mudina konkursa dalībniekus apzināties realitāti un nepadoties pie pirmajām grūtībām: “Ne katrā kalnā, kur kāpsiet, jūs sasniegsiet virsotni, bet pieredzi, ko iegūsiet, noteikti izmantosiet, lai sasniegtu nākamo virsotni. Es zinu, ka no 2018. gada konkursa dalībniekiem arī daudzi sasniegs savu pirmo virsotni un pieredzi, citi, iespējams, šos kalnus redzēs pirmo reizi. Esmu pārliecināta, ka visi strādāsim kopā ļoti intensīvi un ražīgi, lai ieguvēji būtu gan mēs, gan Latvijas ekonomika.”

Konkursā “Ideju kauss” individuāli vai komandās var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs no pilngadības līdz sirmam vecumam, kam ir degsme un gatavība uzņemties jaunu izaicinājumu savā dzīvē - uzsākt uzņēmējdarbību ar vēl nebijušu biznesa ideju valsts vai pat pasaules mērogā. Konkursa lielākās vērtības ir dalība profesionālās apmācībās pieredzējušu uzņēmēju un lektoru vadībā, iespēja iegūt vērtīgus kontaktus un noslēgumā sacensties par iespaidīgām naudas balvām, kas ir pirmais kapitāls idejas realizācijai. Kopējais balvu fonds ir 15 000 eiro.

Iepazīties ar konkursa nolikumu un tam pieteikties var mājaslapā https://idejukauss.lv līdz 7. septembrim. 18. septembrī tiks paziņoti dalībnieki, kuri būs izturējuši pirmo atlases kārtu. Konkursu “Ideju kauss” rīko LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros, un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.