Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Zemītis un ImKa, Ģelzis, Birģele un Brežņeva, Malkovičs, Malkovičs un Malkovičs.

Zemītis un ImKa simfoniskā sarunā

Publicitātes foto

Sestdien, 26. augustā, plkst. 19.00 koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti, kā arī dziedātājiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Elzu Rozentāli sastapsies simfoniskā sarunā ar vienu no izcilākajiem latviešu komponistiem - Imantu Kalniņu.

Koncertā skanēs gan Kaspara Zemīša (attēlā) oriģinālmūzika, tostarp gaidāms jaundarba “Gadalaiki” pirmatskaņojums, gan labi pazīstamas un publikas iemīļotas Imanta Kalniņa dziesmas: “Viņi dejoja vienu vasaru”, “Akāciju palags”, “Dūdieviņš”, “Elpo” un citas. Pie diriģenta pults stāsies Ainārs Rubiķis.

“Man ir svarīgi, lai ģitāra dzied. Ja vienkārši skan notis vai var dzirdēt, kā tiek parautas stīgas, tas nav man,” stāsta Kaspars Zemītis, kuram šis ir jubilejas gads.

Imants Kalniņš ir viens no ražīgākajiem un populārākajiem latviešu akadēmiskās un rokmūzikas komponistiem, un savā mūzikā stāv pāri žanru robežām, ko apliecina viņa bagātīgās un krāsainās dziesmu instrumentācijas un melodiskās tēmas akadēmiskās mūzikas skaņdarbos.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā