Filmas komanda - režisors, producente un aktieri © Ģirts Ozoliņš/MN

Dienu pirms Valentīndienas kinoteātrī “Forum Cinemas” pirmizrādi kopā ar radošo komandu un aktieriem piedzīvoja romantiskā komēdija “Gandrīz vecpuisis”.

Pēc filmas noskatīšanās publika pauda savu patiku, pieceļoties kājās un nerimstoties aplausiem. Filma no 14. februāra ir skatāma vairākos Latvijas kinoekrānos.

Publikācijas foto

Romantiskā komēdija “Gandrīz vecpuisis” ir režisora un scenārista Riharda Romuša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Piesaistot producenti Žaneti Felsu, kā arī izvēloties filmai jaunus un arī mazāk zināmus uzvārdus - Dante Pecolli, Rūdolfs Kozlovskis, Monta Kārkliņa, Krista Hotuļeva, Jānis Jarāns, Lauris Zalāns un citus - režisors drosmīgi piesaka sevi un savu komandu kinoindustrijā.

Filma no 14. februāra ir skatāma vairākos Latvijas kinoekrānos / Ģirts Ozoliņš/MN

Režisors Rihards Romušs ar radošo apvienību “Kino Parks” veidojis īsfilmas, mūzikas videoklipus grupām “Sudden Lights'”, “Kreisais Krasts” un citiem mūziķiem, kā arī reklāmas lielākajiem vietējiem un starptautiskiem zīmoliem. Tagad pienācis laiks attīstīt savu potenciālu kino, radot filmas.

Režisors Rihards Romušs akcentēja, ka flmas centrā ir mīlestība / Ģirts Ozoliņš/MN

Režisors Rihards Romušs akcentēja, ka stāsta centrā ir mīlestība, kas balstās vēlmē izprast vienam otru, komunikācijā, degsmē par attiecībām un to uzturēšanu. Uzticība, situācijas risināšana un traks piedzīvojums raksturo šo filmu. Dažreiz ir jāriskē ar visu, lai panāktu to, ko vēlies.

Filmas “Gandrīz vecpuisis” komanda neslēpj, ka tā tapusi bez valsts finansējuma, bet gan par pašu un studijas līdzekļiem. Filmas veidotāji tādējādi nodrošinājuši radošo brīvību, aizrautīgi un svaigi veidojot stāstu, kas aktuāls pašiem un cilvēkiem apkārt. Jaundarbu caurstrāvo veidotāju enerģija, entuziasms un humora izjūta.

Komanda pirmizrādē neslēpa gandarījumu un prieku par paveikto / Ģirts Ozoliņš/MN

Filma vēsta par Mareku, priekpilnu, bet pakļāvīgu jaunieti, kura dzīve strauji uzņem apgriezienus, kad viņa līgava atceļ kāzas. Jaunais vīrietis nepadodas un kopā ar savu draugu Koļu un nejauši satikto Tīnu dodas neprātīgu situāciju pilnā ceļojumā, lai atgūtu līgavu.

Režisors kopā ar mammu Ingu un galvenās lomas atveidotāju Danti Pecolli / Ģirts Ozoliņš/MN

Pirms pirmizrādes režisors Rihards Romušs pateicās savai komandai:

Milzīgs paldies, ka šodien esiet tik daudz. Šis ir mans lielais debijas projekts, ko es nododu jums vērtēšanai.

Režisors ir pārliecināts, ka šī romantiskā komēdija pārsteigs skatītājus, aicinot skatīties un novērtēt / Ģirts Ozoliņš/MN

Godīgi sakot, šis bija ļoti smags gads. Kopumā bija daudz izaicinājumu, jo filma tapa bez valsts finansējuma, taču es gribu teikt milzīgu paldies visiem, kas to atbalstīja, dodot lietas, lai mums palīdzētu.

Ceļš līdz filmai bija izaicinājumu pilns / Ģirts Ozoliņš/MN

Vēlos teikt paldies arī aktieriem un komandai. Paldies filmas menedžerim, kas pirmais noticēja šai filmai un arī filmas izplatītājiem “Baltic Content Media”. Šī ir romantiskā komēdija, kas nav klasiska romantiska komēdija. Šī filma būs par pāru attiecībām, arī par vīriešiem, jo, kā mēs zinām, viņi ir gatavi cīnīties par daiļām sievietēm.

Pirms pirmizrādes režisors atklāja savas sajūtas, gaidot filmu uz lielā ekrāna / Ģirts Ozoliņš/MN

Mīlestībā ir jādzīvo, mīlestībai ir jābūt un par otro pusīti ir jācīnās, par ko arī ir šī filma. Es teikšu tā - svētā glītumā, svētā romantikā un jaudīgā baudā.

Tāpat arī filmas producente Žanete Felsa neslēpa savu gandarījumu par paveikto:

Ir vienreizēji redzēt tik daudz filmas skatītāju, jo viss, ko mēs darījām, sākot ar scenāriju un beidzot ar darbu, ir domāts jums, skatītāji.

Filmas producente Žanete Felsa un režisors strādāja roku rokā, lai stāsts par mīlestību tiktu ekranizēts / Ģirts Ozoliņš/MN

Paldies komandai - gan aktieriem, gan mākslas un tehniskajam personālam, gan visam kolektīvam, ­jo manās acīs jūs jau tagad esat zvaigznes.

Filma operators Krišjānis Pleiko ar mammu Agitu Pleiko filmas pirmizrādē / Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Mūsu, kas filmu radījam, galvenie dzinuļi bija apņēmība, neatlaidība, reizēm spīts, jo mēs varam izdarīt, ja vajag, kā arī milzīga mīlestība pret kino.

Producente kopā ar savu atbalsta komandu - mammu un māsu / Ģirts Ozoliņš/MN

Liels paldies režisoram Rihardam, kura spārnotākais teiciens visas filmēšanas laikā bija: “Draugi, viss ir labi, bet ir nianses!” un šīs nianses uzreiz tika koriģētas. Paldies Rihardam par šo neizsīkstošo liesmu, lokomotīvei pielīdzināmo enerģiju, kas mūs izvilka cauri visai filmēšanai, ļaujot šodien svinēt pirmizrādi.

Pirmizrādi vadīja Lāsma Neulāne un Lauris Zalāns / Ģirts Ozoliņš/MN

Arī galvenās lomas atveidotājs Dante Pecolli pauda savas sajūtas:

Es runāšu no sirds. No sākuma vēlos pateikt paldies manam vectēvam, kuram nesen palika 80 gadi. Paldies manai ģimenei, kas man ir ticējusi un palīdzējusi, atbalstot mani jebkurā dzīves situācijā.

Aktieri pirmizrādē atbalstīja visa kuplā ģimene / Ģirts Ozoliņš/MN

Paldies Rihardam, ka man uzticējās. Ar to pieredzi, kas man bija, viņš uzticējās. Paldies arī visai komandai, kas beigās kļuva par ģimeni. Man ir prieks būt šeit un būt klāt esošam, lai izbaudītu šo mirkli.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv