Saplāno savas Lieldienas laikus un izvērtē, ko šogad baudīt. Tāpat galvaspilsēta aicina nebaidīties mērot arī tālākus ceļus no citām Latvijas pilsētām, jo šogad Lieldienu pasākumi Rīgā neliks vilties.

Programma ir plaša un elpu aizraujoša, kas patiks - gan lieliem, gan maziem. Turklāt visi pasākumi ir bez maksas, kas tikai priecē.

Lieldienas Kalnciema kvartālā

Publicitātes foto

Vaigus silda pavasara saule, ābeļdārzā tiek izšūpoti vasaras odi un notiek spraigs olu ripināšanas čempionāts un kaujas, uz karstas uguns gatavojas svētku pusdienas, kas turpat svaigā gaisā ģimenes lokā tiek notiesātas. 30. martā, plkst. 10.00-16.00 tiks svinētas Lieldienas Kalnciema kvartālā.

Lai piedalītos olu čempionātā un kaujās, aicina nākt ar mājās sagatavotām oliņām. Kam nebūs - pie Baibas būs iespējams izraudzīties raibubaibās.

Tirgū varēs iegādāties Idille olas, Olalā paipalu oliņas, Hebe Lieldienu kolekcijas apģērbu, iemīļotie zemnieki un amatnieki būs sagatavojuši Lieldienām tipiskus gardumus, olu sveces, pavasarīgu printu traukus, pūpolus un krāsainas kompozīcijas, ar ko ienest svētkus kā uz galda, tā dārzā. Melnsila ielu atkal rotās Tomasa z/s Bites puķu stādi - būs izplaukušas atraitnītes un citi siltā laika vēstneši, savukārt pie Renātes meklējiet tulpes visās varavīksnes krāsās! Plkst. 11.00-12.30 kafejnīcā mākslas nodarbība bērniem kopā ar ilustratori Signi Ērmani. Bērni zīmēs vietas, kur ierasti tiek slēptas Lieldienu olas.

Lieldienas Āgenskalna tirgū

Publicitātes foto

Kur svinēt Lieldienas pilsētā vai tām vienuviet sagatavoties? Protams, ka tirgū! No 29. līdz 31. martam tirgū būs iespējams iegādāties dažādu šķirņu, izmēru un toņu olas, violetos kāpostus, dažādas tējas, interesantas garšvielas, sarkanvīnu, sīpolus un citas tradicionālas un ne tikai krāsvielas.

Vienlaikus tirgū būs sarūpējams viss nepieciešamais mielasts bagātīgam svētku galdam, tematiski dekori, koka dēlīši un citi vietējo amatnieku darinājumi, bet otrā stāva kafejnīcas gatavos vēlās brokastis un pusdienas.

Nedēļas izskaņā jeb pirmajās Lieldienās 31. martā tirgū viesosies radio Skonto pop-up studija, kas vadīs interesantas sarunas ar tirgotājiem, rīkos olu kaujas un viktorīnas ar gardām balvām. Tikmēr pagalmā plkst. 12.00-14.00 lielajā katlā kopīgi krāsosim olas.

Trušu parāde

Publicitātes foto

Sestdien, 30.martā no 10.00 līdz 16.00 Imantas tirgū, sagaida izklaide bērniem - Trušu parāde - varēs gan apskatīt, gan samīļot raibos trusīšus no Trušu muižas.

Zaķis kā simbols parādījās senos laikos. Pagānu kultūras to uzskatīja par augļu, pārpilnības un auglības simbolu. Kristietībā zaķis tika uzskatīts arī par auglības un atdzimšanas simbolu, un Lieldienas bija nozīmīgi svētki, kas saistīti ar atdzimšanu un jaunu dzīvi, jo kristieši šajos svētkos svinēja Jēzus Kristus augšāmcelšanos. Tādējādi zaķis kā simbols ir saistīts ar Lieldienām, jo tas ir saistīts ar auglību un atdzimšanu.

Turklāt dažās rietumvalstīs ir tradīcija Lieldienu rītā vai vakarā bērniem rādīt slepenās zaķu ligzdas un ļaut meklēt Lieldienu olas, ko zaķi ir paslēpuši.

Lieldienas Imantas tirgū kopā ar virtuves huligānu - Piparu

Publicitātes foto

31.martā Imantas tirgū notiks dažādas Lieldienu izdarības un aktivitātes. Zinoši cilvēki runā, ka būšot arī pats Lieldienu zaķis!

Pirmie picu mednieki var nākt jau uz 12:00 un līdz 15:00 sev tīkamu picas šķēli varēs iemainīt pret krāsotu olu!

Kino Lieldienās

Publicitātes foto

Kinoteātris “Ksuns” aicina Lieldienās nākt uz kino!

Bezmaksas kino seansi bērniem Lieldienās aicina uz jauniem piedzīvojumiem un izaicinājumiem.

Pārdaugavas Lieldienas

Publicitātes foto

Ieskandini Lieldienas Pārdaugavā!

Gaidīsim tevi 31. martā plkst. 12.00 Kultūras centra “Imanta” pagalmā uz lielo Lieldienu sadziedāšanos ar folkloras kopu “Savieši” un etnogrupu “Ogas”. Apmeklētājiem būs iespēja krāsot Lieldienu olas, sacensties olu ripināšanā, kā arī piedalīties dažādās meistarklasēs.

Programma: Plkst.12.00 Lieldienu tradīcijas, rituāli ar Ivetu un Vidvudu Medeņiem; Plkst.13.00 Folkloras kopa “Savieši” dzied latviešu tautas dziesmas, aicina dejās un rotaļās; Plkst. 14.00 Uzstāsies etnogrupa “Ogas”;

Pasākuma laikā darbosies darbnīcas: olu vārīšana; olu mešana, ripināšana; radošās darbnīcas; rotaļas un aktivitātes.

Festivāls WINDSTREAM Lieldienās

Publicitātes foto

Otro Lieldienu notikums ģimenēm “Jampadracis Lieldienās”. Plkst. 14.00 radoša darbnīca ar Rīgas Cirka skolu. Plkst. 15.00 Orķestra “Rīga” BRASS ansambļa koncerts.

Piedalās orķestra “Rīga”, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansamblis Kristiana Kalvas vadībā. Koncerta vadītājs Raitis Zapackis. Radošās darbnīcas vadītājs Dmitrijs Pudovs.

Otrajās Lieldienās, kas šogad sakrīt ar Starptautisko joku dienu, 1. aprīlī Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” tiek piedāvāta pasākuma programma “Jampadracis Lieldienās”, kas sevišķi piesaistīs ģimenes un bērnus.

Interaktīvajā radošajā darbnīcā plkst. 14.00 ar bērniem darbosies Dmitrijs Pudovs no Rīgas cirka skolas, bet plkst. 15.00 Lielajā zālē koncerta muzikālajā centrā tiks izcelts orķestra “Rīga” Brass jeb pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansamblis, kas atskaņos šāda tipa ansamblim raksturīgu, izklaidējošu mūziku. Ansambļa sagatavošana uzticēta jaunajam mūziķim - trompetistam Kristianam Kalvam. Koncertu ar pasakām, stāstiem un jokiem caurvīs koncerta vadītājs Raitis Zapackis.

Bezmaksas ielūgumi.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv