Režisora Aleksa Gārlenda provokatīvā filma “Pilsoņu karš” savā pirmajā nedēļas nogalē Ziemeļamerikas kinoteātros nopelnījusi 25,7 miljonus dolāru.

Tā ir pirmā studijas A24 filma, kas iekļuvusi Ziemeļamerikas filmu topa pirmajā vietā, uzstādot nedēļas nogales kases rekordu. Līdzās tam “Pilsoņu karš” dotajā brīdī ir kļuvusi par šā gada labāko startu filmai ar pieaugušo “R” vecuma ierobežojumu.

Publicitātes foto

Tika prognozēts, ka “Pilsoņu karš” pirmās nedēļas nogales kases ieņēmumi būs no 15 līdz 20 miljoniem dolāru un ar šo rezultātu jau būtu pieticis, lai apsteigtu 2018. gada mistisko trilleri “Reinkarnācija” (“Hereditary”), kas bija nokļuvusi Ziemeļamerikas topa ceturtajā vietā ar nopelnītajiem 13,6 miljoniem dolāriem un līdz šim tika uzskatīta kā studijas A24 veiksmīgākā debija.

Filmas “Pilsoņu karš” darbība risinās netālā nākotnē Amerikā, kas ir sadalījusies vairākās pilsoņu karā iesaistītās frakcijās. Rietumu Spēki un bruņota štatu alianse, kas saceļas pret federālo valdību, ir dažu dienu attālumā no tā, lai piespiestu galvaspilsētu kapitulēt. Cerībā iegūt pēdējo interviju ar kādreizējo Amerikas Savienoto Valstu prezidentu Lī (aktrise Kirstena Dansta) fotogrāfe, kura ir guvusi pieredzi ar darbu karstajos punktos visā pasaulē kopā ar žurnālistu grupu dodas uz Balto namu.

Publicitātes foto

Studijai A24 filma ir izmaksājusi 50 miljonus dolāru un līdz ar to tā ir kļuvusi par studijas visdārgāko projektu. Režisoram un scenārija autoram Aleksam Gārlandam ir izdevies radīt lielisku stāstu, kas balansē starp mākslu, politisko drāmu un fantastiku, kas vienlaikus satrauc, dod vielu pārdomām un pat sašķeļ kinoskatītājus. Studija A24 jau bija pārdevusi tiesības ārvalstu tirgiem pat pirms filmas parādīšanās Ziemeļamerikā.

Publicitātes foto

Savu pirmo nedēļas nogali filma “Pilsoņu karš” ir aizvadījusi arī Latvijas kinoteātros, un diskusijas sociālajos tīklos par tikko redzēto aizsākās jau pēc filmas īpašajiem seansiem 11. aprīļa vakarā. Kinoskatītāji atzīmēja filmas izcilo tehnisko pusi, nosaucot to par ļoti svarīgu, aktuālu un pat zināmā mērā biedējošu, kam ir ļoti augsts spriedzes līmenis. Filma nav jāuztver kā kara filma, bet kā stāsts par mūsdienu cilvēkiem, cerot, ka filmā rādītie notikumi nekad nepiepildīsies.

Filma “Pilsoņu karš” šobrīd ir skatāma Latvijas kinoteātros.

Treileris:

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv