Kartupeļu biezputras salāti - krēmīgi, pikanti, ar zaļā sīpola gabaliņiem, cieti vārītām olām un seleriju — ideāls savienojums.
Neaizmirstiet pievienot ābolu etiķi. Ābolu etiķim ir divejāda loma kartupeļu salātos, jo tas piešķir kartupeļiem nelielu piegaršu un arī pasargā tos no izžūšanas.
SASTĀVDAĻAS
2 kg kartupeļu
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
1 1/3 glāze majonēzes
3 ēdk. dzeltenās sinepes (var aizstāt ar Dižonas)
1/4 tējk. saldās paprikas, kā arī vēl garnējumam
1 tējk. košera sāls
1/4 tējk. svaigi malti pipari
3 selerijas kāti, smalki sagriezti
9 vidēji saldi marinēti gurķi, smalki sagriezti
5 zaļie sīpoli, smalki sagriezti, ieskaitot zaļos kātus
4 cieti vārītas olas, sasmalcinātas
5 gabaliņi kraukšķīga bekona, sagriezti vai vairāk, ja patīk
PAGATAVOŠANA
- Kartupeļus nomizojiet, sagrieziet nelielos kubiņos un vāriet kartupeļus, līdz tie ir mīksti.
- Nosusiniet kartupeļus un aplaistiet tos ar ābolu etiķi; ļauj atdzist.
- Lielā bļodā sasmalcina vai saputo kartupeļus, izmantojot kartupeļu stampu vai rokas mikseri.
- Pievienojiet bļodā majonēzi, sinepes un garšvielas un samaisiet.
- Pēc tam pievienojiet marinētus gurķus, 3 cieti vārītas olas, seleriju, bekonu un zaļos sīpolus un viegli samaisiet, līdz tie ir sajaukti. Alternatīvi, ja nevēlaties, lai bekons izmirktu, kā tas dažreiz notiek, apkaisa to virsū kā garnējumu.
- Pārliek servēšanas bļodā un dekorē ar atlikušajām sakapātajām olām un uzkaisa papriku.
- Pirms pasniegšanas atdzesējiet vismaz 2 stundas. Varat to pagatavot pat dienu pirms laika un uzglabāt ledusskapī.
Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv