© Foto: pixabay.com

Kartupeļu biezputras salāti - krēmīgi, pikanti, ar zaļā sīpola gabaliņiem, cieti vārītām olām un seleriju — ideāls savienojums.

Neaizmirstiet pievienot ābolu etiķi. Ābolu etiķim ir divejāda loma kartupeļu salātos, jo tas piešķir kartupeļiem nelielu piegaršu un arī pasargā tos no izžūšanas.

SASTĀVDAĻAS

2 kg kartupeļu

2 ēdamkarotes ābolu etiķa

1 1/3 glāze majonēzes

3 ēdk. dzeltenās sinepes (var aizstāt ar Dižonas)

1/4 tējk. saldās paprikas, kā arī vēl garnējumam

1 tējk. košera sāls

1/4 tējk. svaigi malti pipari

3 selerijas kāti, smalki sagriezti

9 vidēji saldi marinēti gurķi, smalki sagriezti

5 zaļie sīpoli, smalki sagriezti, ieskaitot zaļos kātus

4 cieti vārītas olas, sasmalcinātas

5 gabaliņi kraukšķīga bekona, sagriezti vai vairāk, ja patīk

PAGATAVOŠANA

  • Kartupeļus nomizojiet, sagrieziet nelielos kubiņos un vāriet kartupeļus, līdz tie ir mīksti.
  • Nosusiniet kartupeļus un aplaistiet tos ar ābolu etiķi; ļauj atdzist.
  • Lielā bļodā sasmalcina vai saputo kartupeļus, izmantojot kartupeļu stampu vai rokas mikseri.
  • Pievienojiet bļodā majonēzi, sinepes un garšvielas un samaisiet.
  • Pēc tam pievienojiet marinētus gurķus, 3 cieti vārītas olas, seleriju, bekonu un zaļos sīpolus un viegli samaisiet, līdz tie ir sajaukti. Alternatīvi, ja nevēlaties, lai bekons izmirktu, kā tas dažreiz notiek, apkaisa to virsū kā garnējumu.
  • Pārliek servēšanas bļodā un dekorē ar atlikušajām sakapātajām olām un uzkaisa papriku.
  • Pirms pasniegšanas atdzesējiet vismaz 2 stundas. Varat to pagatavot pat dienu pirms laika un uzglabāt ledusskapī.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv