Pasta e fagioli ir klasiska itāļu zupa, kas tulkojumā nozīmē makaroni un pupiņas. Šī receptes versija ir ātrās pagatavošanas recepte, kurā galvenās lomās ir pieliekamais un saldētava, tāpēc sagatavošanās laika vispār nav.

Turiet saldētavā dažus maisiņus ar saldētiem dārzeņiem, kad ir maz svaigu dārzeņu vai nav laika tos sasmalcināt vai mizot. Gan saldētiem, gan konservētiem dārzeņiem ir garša un uzturvērtība, jo tie bieži tiek iepakoti laikā, kad tie ir īpaši svaigi.

SASTĀVDAĻAS

Foto: Depositphotos

5 glāzes (1000 mg) dārzeņu buljona ar zemu sāls saturu vai vistas buljons

50 gr konservētu noskalotas pupiņas ar zemu sāls saturu

50 gr kārba bezsāls kubiņos sagrieztu tomātu ar sulu

700 gr saldētu Vidusjūras reģiona dārzeņu maisījuma

200 gr makaronu makaroni, vēlams pilngraudu

pētersīļi un parmezāna siers garnēšanai

PAGATAVOŠANA

Visas sastāvdaļas, izņemot makaronus, liek uz lēnas uguns vārīties. Samaisa, lai vienmērīgi sajauktos un vāra apmēram 20 minūtes. Iemaisa makaronus un vāra vēl 5-6 minūtes vai līdz tiek sasniegta vēlamā konsistence. Dekorējiet ar pētersīļiem un rīvētu parmezāna sieru, ja vēlaties.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv