© Foto: Pexels.com

Ja katru dienu lietojat kādu no šīm 6 frāzēm, būsiet patiesi laimīgāks nekā vairums citu cilvēku. Laime ir izvēle, bet tas nenozīmē, ka tā ir vienkārša.

Kad esam iestrēguši pastāvīgā baiļu un negatīvisma lokā, var būt grūti izkopt pozitīvu domāšanas veidu, raksta Neil Pasricha cnbc.com.

Mēs pastāvīgi domājam par mazajām, apzinātām lietām, ko mēs visi varam darīt, lai padarītu mūsu apkārtējo pasauli pozitīvāku, saturīgāku un noturīgāku, atzīst Globālās laimes institūta pārstāvji.

Bieži vien tas sākas ar to, kā mēs runājam ar citiem un ar sevi. Ja katru dienu lietojat kādu no šīm sešām frāzēm, s esat patiesi laimīgāks nekā vairums citu.

1.Man sanāk

Foto: pixabay.com

Vārda “jābūt…” pārformulēšana uz “sanāk…” ir spēcīgs veids, kā atbrīvot smadzenes no pienākuma un pielietot pateicības domāšanas veidu. Jo lielākā daļa lietu, ko darām, bet ne visas, patiešām ir mūsu izvēle.

Varbūt jums nav jāiet pie raudoša mazuļa, kurš, pēc jūsu domām, guļ. Kādu dienu jūs palaidīsit garām pusnakts apskāvienus, tāpēc šovakar vēl viens varētu noderēt jums abiem.

2.Kāda bija tava roze?

Foto: pixabay.com

Pētījumi liecina, ka pateicība var padarīt mūs gan laimīgākus, gan fiziski veselākus. Lielisks veids, kā savā dzīvē iekļaut pateicību, ir spēle “Roze, ērkšķis, pumpurs”.

Roze ir jebkurš dienas akcents, mazs laimests vai mazs prieks. "Es beidzot atradu šķūnīša atslēgas," "Mans direktors man e-pastā nosūtīja pateicību", "Es saņēmu palīdzību hokeja treniņā." Ērkšķis ir kaut kas tāds, kas sāpēja vai negāja labi. Un visbeidzot, pumpurs vai kaut kas, ko jūs ļoti gaidāt. Sākumā saruna un spēle varētu būt neērta, taču ar laiku, tas kļūst pozitīvs un savstarpējās saiknes spēks.

3.Pastāsti man vairāk…

Foto: pixabay.com

Kad kāds sāk atvērties, daudziem no mums ir tendence vēlēties atrisināt savas problēmas vai sniegt padomu.

Tā vietā, vienkārši sakot “Pastāsti man vairāk”, jums būs jātērē savs laiks un enerģija, lai klausītos, bet stāstītājs turpinās risināt savas jūtas un domas, vienlaikus padziļinot attiecības un satuvinot jūs vēl vairāk.

4.… vēl

Foto: pixabay.com

Mēs cenšamies pievienot šo mazo frāzi jebkuram teikumam, kas sākas ar “es nevaru”, “es negribu” vai “es neesmu”. Pat ja tas tiek pateikts tikai garīgi, šis mazais vārds palīdz atvērt durvis, ko mūsu smadzenes mēģina aizcirst. Tas ievieš iespēju, ka kādreiz nākotnē varētu: “Es neesmu kvalificēts šim darbam… vēl.”

Vārds ir labs, lai dalītos ar bērniem, lai mācītu viņiem, kā neveiksmes pārvērst mācību iespējās: “Es vēl neesmu spēcīgs peldētājs…” vai “Man vēl negaršo sīpoli…”.

5.Vai tam būs nozīme pēc gada?

Foto: pixabay.com

Ir viegli tuvināt šā brīža rūpes un sajust, ka nav izejas. Ar daudziem no mums rodas trauksmes uzliesmojumi, pat par tādiem sīkumiem kā 10 minūšu kavēšanās uz sapulci, aizmirst samaksāt rēķinu vai saņemt atbildi uz draugam nosūtītu īsziņu.

Kad sākat izjust šo stresu, pajautājiet sev: "Vai tas būs svarīgi pēc gada?" Ja atbilde ir nē, mēģiniet ievilkt šo nākotnes mieru pašreizējā brīdī.

6.Es koncentrēšos uz…

Foto: Pexels.com

Vai jūs gaida 17 īsziņas, 243 nelasīti e-pasta ziņojumi un trīs kalendāra paziņojumi? Izklaidība un nogurums lēmumu pieņemšanā bieži vien ir šķērslis laimei. Tāpēc samaziniet savu darbu apjomu.

Tā vietā, lai pārlēktu no vienas lietas pie nākamās, veltiet minūti un pierakstiet vienu lietu, kurai pievērsīsieties rītdienas sākumā vai beigās. Šā mazā mērķa sasniegšana ir viens sasniedzams solis, ko varat spert pretī patiesai laimei.

Labākā smarža katrai zodiaka zīmei, lasiet šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv