Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika

FKTK brīdina par nelikumīgu finanšu pakalpojumu sniedzēju TeleTrade Riga

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) brīdina ieguldītājus, ka Latvijā reģistrētai SIA "TeleTrade Riga" un Honkongā reģistrētai kompānijai "TeleTrade D.J." tiesību aktos noteiktajā kārtībā nav FKTK izsniegta licence kredītiestādes darbībai, ne darbībai kā ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniedzējiem.

Biznesa portālam "Nozare.lv" FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece norādīja, ka bažas par nelikumīgu pakalpojumu sniegšanu komisijai radušās, jo minētā uzņēmuma interneta mājaslapā izvietota reklāma, kurā potenciālajiem ieguldītājiem tiek piedāvāti vairāki Finanšu instrumentu tirgus likuma trešā panta ceturtajā daļā minētie ieguldījumu pakalpojumi, proti, ieguldītāju rīkojumu par darījumiem ar finanšu instrumentiem izpilde uz ieguldītāju vai trešo personu rēķina un ieguldītāja finanšu instrumentu individuāla pārvaldīšana saskaņā ar ieguldītāju pilnvarojumu, paredzot, ka klientu konti tiek atvērti Honkongā reģistrētajā kompānijā "TeleTrade D.J.".

Biznesa portālam "Nozare.lv" sazināties ar SIA "TeleTrade Riga" vadību pagaidām nav izdevies. SIA "TeleTrade Riga" birojā šovakar neviens no vadības vairs nebija pieejams, bet, zvanot uz komercdirektora Alekseja Smirnova mobilā tālruņa numuru, tiek norādīts, ka adresāts pašlaik nav sasniedzams.

FKTK aicina ikvienu ieguldītāju pirms sadarbības sākšanas pārliecināties, vai iespējamais ieguldījumu vai aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs sniegt šādus pakalpojumus Latvijā. Informācija par visām juridiskām personām, kurām atļauts veikt darbību Latvijā, ir pieejama komisijas vietnē sadaļā ''Tirgus dalībnieki''.