Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Ieviesīs Valsts sociālās politikas monitoringa informācijas sistēmu

© F64

Lai mazinātu administratīvo slogu dokumentu apritē un ieviestu jaunus e-pakalpojumus, valdība šodien apstiprināja Valsts sociālās politikas monitoringa informācijas sistēmas ieviešanu.

Pateicoties šādai sistēmai, samazināsies iedzīvotāju gaidīšanas ilgums iesniegumu apstrādei, kā arī būs nodrošināta informācijas apmaiņa starp pastāvošām labklājības nozares informācijas sistēmām.

Kā aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Buraka, lai pilnveidotu sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības organizēšanu, koordinēšanu un pārraudzīšanu, informācijas sistēmā iekļaus dažāda veida informāciju, tostarp informāciju par trūcīgām un maznodrošinātām personām, sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņēmējiem, kā arī informāciju par sociālo pakalpojumu sniedzējiem un to veiktajām pārbaudēm.

Tāpat izveidos e-pakalpojumus, kas nodrošinās attālinātu piekļuvi (pašam cilvēkam un pakalpojumu sniedzējam) informācijai par cilvēkam piešķirtajiem valsts sociālajiem pakalpojumiem. Tādā veidā iedzīvotāji varēs sekot līdzi savai rindai uz valsts finansētajiem sociālajiem pakalpojumiem, iesniegt sūdzību par sociālo pakalpojumu sniedzēja darba kvalitāti.

Vienlaikus iecerēts, ka sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniedzēji varēs LM elektroniski iesniegt arī pārskatus un atskaites.