Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Liepājas Olimpiskais centrs pirks "Liapājas metalurga" ledus halli

© lmhalle.lv

Liepājas pašvaldībai piederošā SIA "Liepājas Olimpiskais centrs" par 486 026 eiro iegādāsies maksātnespējīgajai AS "Liepājas metalurgs" piederošās SIA "Ledus halle "Liepājas metalurgs"" kapitāldaļas, kas veido 95% no pamatkapitāla, kā arī ar halles darbību saistīto kustamo mantu.

Liepājas dome deputāti šodien ārkārtas sēdē nolēma neizmantot likumā pašvaldībai esošās pirmpirkuma tiesības, līdz ar to "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers pirkuma līgumu slēgs ar pašvaldībai piederošo "Liepājas Olimpisko centru", kas administratoram iesniegusi finansiāli izdevīgāko piedāvājumu.

Vienas kapitāldaļas jeb 5% ledus halles īpašniece ir Liepājas pašvaldība. Kā domes sēdē skaidroja domes izpilddirektora vietnieks Ronalds Fricbergs, šogad pašvaldības budžeta grozījumos jau tikuši atvēlēti 100 000 eiro ledus halles iegādei un plānots, ka nākamajos četros gados budžetā tiks paredzēti vēl pa 100 000 eiro, šādi sedzot iegādes izmaksas. "Ledus halles bilance liecina, ka tā spēj sevi uzturēt, līdz ar to papildus dotācijas, kas būtu paredzētas uzturēšanai, no pašvaldības budžeta nebūs nepieciešamas," sacīja Fricbergs.

Liepājas ledus halli vēlējies pirkt vēl kāds pretendents - SIA "R89", kura piedāvājusi 141 000 eiro. Fricbergs skaidroja, ka iepriekš tika veiktas pārrunas ar nodrošinātajiem kreditoriem, kurās gūta pārliecība, ka par šādu cenu ledus halle netiktu pārdota, līdz ar to tās tālākais liktenis būtu neskaidrs. "Kā mēs zinām, banka "Citadele" tiek pārdota, un nav pārliecības, vai jaunais īpašnieks šo nekustamo īpašumu nevēlēsies pārdot cita mērķa realizēšanai par jau daudz augstāku maksu," sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Opozīcijas deputāts Jānis Vilnītis norādīja, ka "negribas ticēt, ka par šādu naudu varētu uzbūvēt jaunu ledus halli, ja tas būtu nepieciešams, līdz ar to lēmums ir atbalstāms".

Nekustamais īpašums Brīvības ielā 3/7, Liepājā, sastāv no četrām vienstāva ēkām, tajā skaitā rekonstruētās sporta halles un garāžas ēkas. Pirkuma līgumā pirkuma maksa par nekustamo īpašumu noteikta 486 026 eiro apjomā.

Liepājas dome 18.septembrī pieņēma lēmumu saglabāt ledus halli Brīvības ielā 3/7, Liepājā, kā Liepājas pilsētas iedzīvotājiem nozīmīgu sporta nozares objektu un piekrita, ka SIA "Liepājas Olimpiskais centrs" iegūst īpašumā ledus halli un kustamo mantu, kas ir saistīta ar ledus halles darbības nodrošināšanu, kā arī SIA "Ledus halle "Liepājas metalurgs"" 19 kapitāla daļas, kas kopā veido 95% no pamatkapitāla.

Jau ziņots, ka tiesības slēgt darījumu par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums "KVV Group", taču jāpabeidz ir arī citu ar "Liepājas metalurgu" saistīto īpašumu, kuriem nav pieteikušies pircēji, pārdošana, tostarp jālemj par Liepājas Ledus halles jauno īpašnieku. Patlaban notiek pārrunas ar Valsts kasi un banku "Citadele", lai pašvaldība iegūtu savā īpašumā ledus halli, iepriekš norādīja Liepājas mērs Uldis Sesks. "Tas ir būtisks solis, lai šis sporta objekts būtu drošās rokās un ar saprotamu nākotni," sacīja Sesks.

Šogad Liepājā ir izveidots jauns hokeja klubs "Liepāja" kā likvidētās "Liepājas metalurga" hokeja komandas pēctecis. Šīs pilsētas vienība Latvijas čempionātā uzvarējusi astoņas reizes, bet pagājušo sezonu izlaida, jo rūpnīca pārstāja uzturēt hokeja komandu. Līdz ar "Liepājas metalurga" maksātnespēju pašvaldības Sporta pārvalde ir pārņēmusi savā pārziņā bērnu un jauniešu sporta programmu.