Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvijā organizācijas saņem naudu par Krievijas interešu realizēšanu

© F64

Latvijā ir gandrīz 100 organizācijas, kas realizē Krievijas tautiešu politiku un saņem naudu no Krievijas, tā, atsaucoties uz Drošības policiju (DP), šodien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kā apstiprinājis DP priekšnieks Normunds Mežviets, esot zināms, ka Latvijas antifašisti saņem palīdzību no Krievijas. Atbalsts un nauda dota grāmatām, dažādām akcijām.

Mežviets raidījumam skaidrojis, ka viņa vērtējumā ar patiesu fašisma atdzimšanas apkarošanu šīm organizācijām esot samērā mazs sakars. Šīs organizācijas pamatā nodarbojoties ar Krievijas ģeopolitisko interešu realizēšanu. Arī viņu aktivitātes lielā mērā tiek finansētas no Krievijas budžeta līdzekļiem.

DP priekšnieks norāda, ka publiskā telpā var redzēt kā šo organizāciju aktivitātes saskaņojas ar Krievijas paustajiem vēstījumiem, par to, ka Latvijā atdzimst fašisms, Latvija vēlas pārrakstīt 2.Pasaules kara vēsturi, kā šo organizāciju aktīvisti provokatīvi piedalās dažādos publiskos pasākumos, par kuriem vienmēr īpaši pastiprināta ir tieši Krievijas mediju interese, lai atkal nostiprinātu šo tēzi, ka Latvijā atdzimst fašisms. Šīs organizācijas organizē dažādu veidu tendenciozus pētījumus, kuros tiek nomelnota Latvija.

Mežviets uzskata, ka likumos nepieciešams noteikt stingrākas normas, lai šādas Latvijai nedraudzīgas biedrības būtu spiestas precīzi atskaitīties par naudas izcelsmi. Šobrīd naudas plūsmas nav pārskatāmas. Viņš piekrīt, ka iepriekš šīm biedrībām ir pievērsta pārāk maza uzmanība.