Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Šogad mediķi apkrāpuši pacientus jau 51 499 eiro apmērā

© F64

Gada pirmajos trīs mēnešos ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, konstatēti nepamatoti uzskaitīti pakalpojumi 51 499 eiro apmērā un negodprātīgajiem mediķiem piemēroti līgumsodi 1698 eiro apmērā.

Kā liecina Veselības inspekcijas (VI) apkopotie dati, lielākā summa jeb 43 015 eiro atmaksa prasīta par nepamatotu veselības aprūpes pakalpojumu uzskaiti, bet 291 eiro - par nepamatoti izrakstītām kompensējamām zālēm un 12 eiro - par no pacientiem nepamatoti iekasētiem maksājumiem.

Vēl 168 eiro ieturēti par pārkāpumiem ģimenes ārsta darba prakses organizācijā, kā arī 6025 eiro ieturēti par ģimenes ārstu praksēm piesaistīto otro māsu vai ārsta palīgu, kas atbildīgi par trūcīgo personu veselības aprūpi, darba organizācijas pārkāpumiem. Pērn neviens šāds pārkāpums netika konstatēts.

Nauda par nepamatoti uzskaitītajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ārstniecības iestādēm ir jāatmaksā veselības aprūpes budžetā vai pacientiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, konstatēti nepamatoti uzskaitīti pakalpojumi 315 536 eiro apmērā un negodprātīgajiem mediķiem piemēroti līgumsodi 43 963 eiro apmērā.