Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Saeima veiks nolietoto transportlīdzekļu nomaiņu par 362 000 eiro

Saeima izsludinājusi iepirkumu par nolietoto transportlīdzekļu nomaiņu, kam paredzēts tērēt 299 200 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Saeimas mājaslapā publicētā un parlamenta Preses dienestā sniegtā informācija.

Iepirkumam par transportlīdzekļu piegādi paredzētā līgumcena kopā ar PVN būs 362 032 eiro.

Lai nolietotos Saeimas autobāzes transportlīdzekļus nomainītu pret jauniem, parlamenta autobāze veic iepirkuma procedūru - atklātu konkursu, norādīja Preses dienestā. Jaunos transportlīdzekļus Saeimas autobāze iegādāsies par līdzekļiem, kurus tā gūst no sniegtajiem maksas pakalpojumiem, nodrošinot autotransporta pakalpojumus citām iestādēm.

12 nolietotie transporta līdzekļi tiks atsavināti un nodoti konkursā uzvarējušā piegādātāja īpašumā, tādējādi paredzamā līguma summu samazinot par summu, kas atbilst nolietoto transporta līdzekļu kopējai nosacītajai cenai. Iepirkuma procedūrā paredzēts iegādāties 11 vieglos automobiļus un vienu kravas mikroautobusu.

Saeimas autobāze spēj atjaunot savu autoparku, tieši pateicoties pašu ieņēmumiem, jo kopš 2008.gada valsts budžeta līdzekļi jaunu transportlīdzekļu iegādei nav izmantoti, skaidro parlamenta pārstāvji. Atsevišķi nolietotie transporta līdzekļi ir vecāki par 20 gadiem un pat 1990.gada izlaiduma. Daļai no tiem nobraukums ir lielāks par 200 000 kilometru, bet atsevišķām automašīnām pat vairāk nekā 320 000 kilometru.

Ņemot vērā, ka vecāka izlaiduma automašīnām ir augstākas ekspluatācijas izmaksas un degvielas patēriņš, autoparks tiek atjaunots, iegādājoties jaunākas un ekonomiskākas automašīnas, kuru uzturēšana izmaksā mazāk. Regulāri tiek veikta autoparka atjaunošana, vecākas (15 gadi un vairāk) automašīnas nomainot ar jaunām. Šāda politika ļauj ietaupīt uz remontdarbu rēķina, un remontzonas darbinieku skaits ir samazināts uz pusi, informēja Preses dienestā.

Autoparks kopš 2009.gada modernizēts un līdztekus arī optimizēts, samazinot automobiļu skaitu no 106 automobiļiem uz 73. Līdz ar to no 159 uz 123 samazināts arī darbinieku skaits.

Piedāvājumu iesniegšanas laiks iepirkumam noslēgsies 8.septembrī.

Saeima paredzējusi arī veikt autobusu nomu, kuras līgumcena paredzēta no 4000 līdz 42 000 eiro bez PVN. Kopā ar PVN līgumcena būs no 4840 eiro līdz 50 820.

Autobusa noma nepieciešama, lai nodrošinātu pasākumu dalībnieku pārvadāšu svinīgo pasākumu laikā 21.augusta, kad apritēs 25 gadi kopš konstitucionālā likuma pieņemšanas par Latvijas valsts statusu, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmei 22.augustā, kā arī Baltijas jūras parlamentārās konferences laikā no 28.augusta līdz 30.augustam, informēja Preses dienestā.

Pakalpojuma sniedzēja izvēles kritērijs šajā iepirkumā ir zemākā cena. Autobusu nomas piedāvājumus varēs iesniegt līdz 8.augustam.