Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Vēlas paaugstināt elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifus

© Jānis Vecbrālis, F64 Photo Agency

Pārvades sistēmas operatore AS "Augstsprieguma tīkls" iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jaunu elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifu projektu, rosinot palielināt tarifus par 8-13%, liecina "Augstsprieguma tīkla" paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Atkarībā no elektroietaišu pieslēguma vietas pārvades sistēmai elektroenerģijas pārvadīšanas tarifa pieaugums plānots robežās no 8% līdz 13%.

Plānots, ka jaunie tarifi stāsies spēkā 2017.gada 1.februārī.

Tarifu paaugstinājumu "Augstsprieguma tīkls" skaidroja ar nepieciešamību pārskatīt spēkā esošos elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifus. To noteica apstāklis, ka ar SPRK padomes 2015.gada 18.jūnija lēmumu par "Augstsprieguma tīkla" elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifiem uzņēmumam 2015.gadā un 2016.gadā tika atļauts izmantot sastrēgumu vadības ieņēmumus, lai segtu ar pārvades pakalpojumu sniegšanu saistītās tehniski un ekonomiski pamatotās izmaksas.

LETA jau rakstīja, ka pērn 1.augustā stājās spēkā SPRK padomes apstiprinātie jaunie "Augstsprieguma tīkla" elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu diferencētie tarifi, kas bija par 0,8-8,1% zemāki nekā iepriekš.

Pērn "Augstsprieguma tīkls" skaidroja, ka pārvades sistēmas pakalpojumu diferencēto tarifu samazinājums attieksies uz sadales sistēmas operatoru AS "Sadales tīkls" un atsevišķiem lietotājiem, kas tieši pieslēgti pārvades sistēmai, piemēram, SIA "Cemex" un SIA "Ventamonjaks serviss". Sadales sistēmai pieslēgtu lietotāju maksājumus izmaiņas neietekmē līdz sadales sistēmas pakalpojumu tarifu pārskatīšanai.