Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Ķirsona firmai "Lido" nosaka ārpustiesas tiesisko aizsardzību

© f64

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierinājusi pazīstamā uzņēmēja Gunāra Ķirsona ēdināšanas firmas SIA "Lido" lūgumu un noteikusi uzņēmumam ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

Kā liecina Latvijas tiesu interneta portālā pieejamā informācija, lēmums par ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanu pieņemts 24.septembrī.

Pēc "Firmas.lv" datiem, Ķirsonam pilnībā piederošā 1991.gadā reģistrētā firma SIA "Lido" nesen mainījusi juridisko adresi - no Lāčplēša ielas 53, kur joprojām atrodas tās birojs, uz Dzelzavas ielu 120G jeb uz vienu no "Rīgas Industriālā parka" korpusiem.

Uzņēmums pērn strādāja ar 18,2 miljonu latu apgrozījumu un 603 342 latu zaudējumiem. Gadu iepriekš "Lido" apgrozīja 25,4 miljonus latu, bet zaudējumi sasniedza 1,73 miljonus latu. 2007.gadā tā apgrozījums bijis 24,2 miljoni latu, bet zaudējumi - 0,9 miljoni latu.

"Lido" lielākais kreditors ir "DnB Nord Banka", liecina "Lido" 2009.gada pārskats

Kā biznesa portāls "Nozare.lv" noskaidroja valstij piederošajā Latvijas Garantiju aģentūrā (LGA), tā ir izsniegusi "Lido" garantiju 806 819 latu apmērā apgrozāmo līdzekļu aizdevumam un 1 679 139 begin_of_the_skype_highlighting 1 679 139 end_of_the_skype_highlighting latu investīciju garantiju SIA "Lido dizaina rūpnīca", kas šomēnes mainīja nosaukumu uz SIA "Dizaina projekti", kā arī tika veiktas izmaiņas statūtos un juridiskā adrese reģistrēta Liepājā. Uzņēmuma īpašnieks joprojām ir "Lido".

LGA, tāpat kā kredītiestāde, sedz daļu no aizdevuma zaudējuma riska un ir nodrošinātais kreditors. "LGA sadarbībā ar kredītiestādi pastāvīgi veic projekta uzraudzību," norādīja aģentūras direktors Ivars Golsts.

Savukārt pērn septembrī reģistrēts jauns uzņēmums SIA "Lido Latvija", kura īpašnieks arī ir Ķirsons.

Telekompānija "TV3" iepriekš vēstīja, ka kāds "Lido dizaina rūpnīcas" darbinieks algas vietā saņēmis Ķirsona parakstītus aizdevumus. Ķirsons sniedzis rakstisku atbildi par notiekošo, skaidrojot, ka "Lido dizaina rūpnīcai" neklājas viegli, taču paužot cerību, ka pasūtījumi atgriezīsies un situācija uzlabosies. Ķirsons atzinis, ka nav maksājis oficiālas algas darbiniekiem, bet tas esot sliktās ekonomiskās situācijas dēļ.

Ķirsons ir viens no Tautas partiju un LPP/LC atbalstošās kustības "Par labu Latviju" dibinātājiem. Kustības biedri un politiķi sākotnēji uz sanāksmēm pulcējās tieši "Lido" restorānā.