Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

SIA "Lido" ļaus privatizēt 2,6 hektārus zemes Krasta ielā

Rīgas dome šodien nolēma nodot privatizācijai uzņēmējam Gunāram Ķirsonam piederošās kompānijas SIA "Lido" aptuveni 2,6 hektārus zemes Krasta ielā, blakus ēdināšanas un atpūtas kompleksam, vietā, kur patlaban atrodas slidotava.

Zemesgabals Krasta ielā 74 iznomāts SIA "Lido" no 1998.gada līdz 2047.gadam.

Uz zemesgabala atrodas slidu nomas punkts, slidotavas laukums, namiņš ar skatuves nojumi, četras vaļējas koka konstrukcijas nojumes, koka konstrukcijas sardzes ēka un vieglas konstrukcijas metāla būve, kā arī objekti, kas kalpo slidotavas laukuma tehnoloģiskai apkalpošanai.

Pēc Rīgas domes lēmuma pieņemšanas tiks gatavots objekta privatizācijas projekts, kurā būs zināma privatizācijas cena.

Kā ziņots, SIA "Lido" 2004.gadā privatizēja kādreiz pašvaldībai piederējušo zemes gabalu Krasta ielā, kur uzcelts "Lido" atpūtas un ēdināšanas komplekss.

15 894 kvadrātmetrus lielā zemes gabala privatizācija tika sākta 2001.gadā. Tā nosacītā cena bija noteikta 1,15 miljoni latu, maksāšanas līdzekļi - 20% latos un 80% īpašuma kompensācijas sertifikātos.

Šī zemes gabala kadastrālā vērtība, sākot privatizāciju, bija noteikta 813 306 lati jeb 51,17 lati par vienu kvadrātmetru.

Kompānijai "Lido" Rīgā pieder astoņi restorāni, viens restorāns atrodas arī Rīgas rajonā - lidostā "Rīga". Tāpat "Lido" pieder divas ražošanas bāzes un trīs kulinārijas veikali.

Pērn oktobrī "Lido" Tallinā atvēra savu struktūrvienību, kas atrodas ģeogrāfiski izdevīgā vietā, un tiek plānota arī citu projektu attīstīšana. Tiesa, pērn oktobrī tika slēgts "Staburags" Rīgā.

SIA "Lido" vienīgais īpašnieks ir Ķirsons.