Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Kultūras ministrija savā budžetā nepieciešamo miljonu plāno ietaupīt uz bibliotēkas rēķina

Kultūras ministrija (KM) nākamā gada budžeta izdevumu sadaļā nepieciešamo vienu miljonu latu plāno ietaupīt uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas būvniecības rēķina.

Kultūras ministres pārstāvis Andris Saulītis aģentūrai BNS pavēstīja, ka to plānots paveikt, izvēloties lētākus inženiertehniskos risinājumus un materiālus. Tas gan nenozīmējot, ka samazinās paredzēto būvniecības apmēru - to veiks iepriekš plānotajā apmērā. Pašlaik šim mērķim 2011.gadā paredzēts izmantot 36,7 miljonus latu par plānotajiem būvdarbiem un autoruzraudzību. No šīs summas tad būtu jāatskaita nepieciešamais miljons latu.

Saulītis gan piebilda, ka šis nav vienīgais iespējamais ietaupījuma variants. KM apsver arī citas iespējas, kā izdevumus ministrijas nākamā gada budžetā samazināt par nepieciešamo summu.

Jau vēstīts, ka valdība pagājušajā nedēļā vienojās par 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem. Atbilstoši Finanšu ministrijas sniegtajai informācijai kopējā fiskālās konsolidācijas summa 2011.gada budžetā veido 290,666 miljonus latu. Ieņēmumus iecerēts palielināt par 156,956 miljoniem latu, bet vēl 44,9 miljonus latu plānots iegūt, nākamgad nepalielinot iemaksas otrajā pensiju līmenī un saglabājot tās 2% apmērā.

Valsts budžetā nākamgad izdevumus iecerēts samazināt par 78,988 miljoniem latu, tostarp Kultūras ministrijai - par vienu miljonu latu.