Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Šogad Ziemassvētku eglīšu cenas samazinājušās vidēji par 20%

Šogad Ziemassvētku eglīšu cenas ir vidēji par 20% zemākas nekā pērn, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina aptaujāto kokaudzētavu pārstāvji.

Kā pastāstīja Zaļenieku kokaudzētavas vadītājs Imants Parfenovičs, kokaudzētavas piedāvājumā ir sešu veidu egles: Sudrabegle, Asā egle, Ķīnas asā, Balzāma baltegle, Melnā egle un Serbijas egle. Egles pieejamas četrās izmēru grupās sākot no 60-80 centimetriem līdz 125-150 centimetriem. Vairumtirdzniecībā eglīšu cena ir no četriem līdz septiņiem latiem.

"Patlaban aktīvāk eglītes pērk vairumtirdzniecībā, bet pēc 16.decembra un 17.decembra pieaug interese arī par egļu pirkšanu mazumtirdzniecībā. Mazumtirdzniecībā eglītes maksā vidēji divas reizes dārgāk," norādīja Parfenovičs, piebilstot, ka šogad kopumā Ziemassvētku eglīšu cenas ir samazinājušās vidēji par 15%-20%.

Arī kokaudzētavā "Baltezers" piedāvājumā ir sešu sugu egles: Parastā egle, Kanādas egle, Serbijas egle, Garzvīņu baltegle, Melnā egle un Asā egle. "Pamatā piedāvājam eglītes podiņos sākot no 10-15 centimetru augstuma līdz pat 200-280 centimetriem," informēja SIA "Kokaudzētava Baltezers" vadītājs Varis kazaks.

Pēc viņa teiktā, visām eglēm šogad cenas samazinātas par aptuveni 30%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Eglītes iespējams iegādāties vidēji par pieciem līdz 15 latiem.

Kokaudzētava "Bulduri" aptuveni 200 Asās egles podiņos piegādājusi lielveikalu tīklam "Maxima", kur tās pieejamas izmēros 40-60 centimetri un 60-100 centimetri attiecīgi par 7,5 latiem un deviņiem latiem gabalā. "Kokaudzētavā pieejamas vēl Kanādas egles un Serbijas egles podiņos, kuru cena, salīdzinot ar pagājušo gadu, nav īpaši mainījusies," stāstīja kokaudzētavas vadītājs Renārs Prūsis.

Savukārt "Rimi" lielveikalos nopērkamas 11 veidu mākslīgās eglītes - dažādām gaumēm atbilstošas gan izmēra, gan krāsas ziņā. "Mazākās eglītes pieejamas cenās, sākot no 2,49 latiem. Dārgākā un greznākā eglīte ir pusotru metrus augsta, un tās cena ir 34,99 lati," informēja SIA "Rimi Latvia" pārstāve Dace Valnere.