Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Piektā daļa iedzīvotāju nezina savas ģimenes elektrības patēriņu

Kā liecina AS „Latvenergo” un Mindshare veiktā aptauja, 20% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā līdz 30 gadiem nezina savas ģimenes elektroenerģijas patēriņu. To var skaidrot ar to, ka trešdaļai šo respondentu rēķinu apmaksu veic kāds cits ģimenes loceklis, piemēram, vecāki vai otrs laulātais.

Interesanti, ka otra respondentu grupa, kurā ir liels savas patērētās elektroenerģijas nezinātāju īpatsvars (14%), ir pensionāri. Salīdzinājumam, vecuma grupā no 40 – 60 gadiem nezinātāju īpatsvars ir ļoti neliels – tikai 4%.

Vairāk informēti par savas ģimenes elektroenerģijas rēķina maksājumiem ir vīrieši. Savukārt, vērtējot pēc reģioniem, vislabāk informēti ir respondenti no Vidzemes un Kurzemes, bet vismazāk – no Rīgas un Rīgas reģiona.

Ikviens iedzīvotājs var noskaidrot savu elektroenerģijas patēriņu e-latvenergo (www.e-latvenergo.lv) klientu portālā, kurā ikviens uzņēmuma klients pārskatāmā veidā var sekot līdzi savam elektroenerģijas patēriņam, maksājumu vēsturei, saņemt paziņojumus vai nosūtīt jautājumus AS „Latvenergo”.

Iedzīvotāju aptauja veikta 2011.gada janvārī, iekļaujot 800 respondentus no visas Latvijas.