Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Užavas alus vaino Valmiermuižas alu rūpnieciskā spiegošanā

© f64

Latvijas alus ražotāja Užavas alus īpašnieks Uldis Pumpurs ir pārliecināts, ka viņu konkurents Valmiermuižas alus, pirms darbības uzsākšanas, ir veicis rūpniecisko spiegošanu, lai iegūtu Užavas alum līdzīgu garšu.

"Valmiermuižas alus brūvētavas dibinātāji nodarbojās ar rūpniecisko spiegošanu, ierodoties Užavā ekskursijā kā vienkārši apmeklētāji un uzdodot ļoti kompetentus un dziļus jautājumus," biznesa ziņu portālam BNN.LV norāda U. Pumpurs, atceroties senos notikumus. Viņš ir pārliecināts, ka Valmiermuižas alus ir līdzīgs Užavas alum. "Tas ir blefs, ko viņi stāsta, ka pusgada laikā dabūjuši īsto alus recepti. Man pagāja divi gadi, līdz mēs radījām tādas alus šķirnes, kādas vēlas latviešu cilvēki," tā U. Pumpurs. Viņš gan negrasoties nekādā veidā vērsties pret Valmiermuižas alu.

Tikmēr Valmiermuižas alus pārstāvji pilnībā noliedz rūpniecisko spiegošanu, un ir pārsteigti par šādu Pumpura apgalvojumu. "Pumpura kungs man personīgi nekad nav izteicis šādus pārmetumus. Ja izteiktu, tad es vispirms noskaidrotu, kāpēc viņam tā šķiet. To, cik ļoti dažādi ir Valmiermuižas un Užavas alus, vislabāk var novērtēt tikai un vienīgi mūsu alus cienītāji," BNN.lv norāda Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

"Užavas alus darītavu es ļoti cienu kā vienu no ievērojamākajiem dzīvā alus tradīciju turpinātājiem Latvijā un tūrista kārtā apmeklēju tā ražotni vēl pirms lēmuma pieņemšanas par iesaistīšanos alus darīšanas biznesā. Taču līdz šim brīdim esmu bijis viesis daudzos mazos pārtikas amatniecības uzņēmumos Latvijā, kā arī vairākās alus darītavās ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs," uzsver A. Ruņģis. Viņš arī atgādina, ka ekskursijas interesentiem piedāvā arī Valmiermuižas alus, tāpēc būšot priecīgs, ja "mūsu viesu vidū būs arī Pumpura kungs. Man būs gods izrādīt viņam mūsu alus darītavu personīgi".