Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvijā pirmajā ceturksnī populārākais alus – "Garais garāks"

Šogad pirmajā ceturksnī populārākais alus Latvijā bija alus darītavas "Cēsu alus" ražotais "Garais garāks", liecina Valsts ieņēmumu dienesta ( VID) Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

Savukārt otrs populārākais alus Latvijā pirmajos trijos mēnešos bija alus darītavas "Aldaris" ražotais "Apinītis stiprais", bet trešais – "Aldara" ražotais "Vanaga stiprais".

Starp desmit populārākajiem aliem šogad ir arī "Cēsu alus" ražotie ali "Cēsu premium" un "Cēsu light", "Aldara" alus "Aldara pilzenes", "Cēsu alus" ražotais "Garais", "Aldara" ražotais "Apinītis", kā arī "Cēsu alus" ražotie "Cuba" un "Walter". Citu alusdarītavu ražojumi pirmo desmit populārāko alu vidū nav iekļuvuši.

Trīs lielākās alus darītavas pēc realizētā alus apmēra pirmajos trijos mēnešos bija "Aldaris", "Cēsu alus" un "Cido Grupa". Tiem sekoja "Agrofirma "Tērvete"" un "Piebalgas alus". Pirmajā desmitniekā iekļuvuši arī "Bauskas alus", "Maxima Latvija", "Merkūrs-Rigante", "Ritaleks" un "Zaksi".

Šogad pirmajā ceturksnī kopumā alus darītāji Latvijā saražoja 29,2 miljonus litru alus, kas bija par 6% mazāk nekā 2010.gada attiecīgajā laika periodā, bet kopumā realizācijai tirdzniecības vietās Latvijā tika nodoti 30,7 miljoni litru alus, kas ir pieaugums par 3,7%.

Par konkrētām produktu un alkoholisko dzērienu izplatītāju tirgus daļām VID neinformē.