Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Krievija uz laiku slēgusi 12 "McDonald's" restorānus

© Scanpix

Krievija uz laiku slēgusi 12 "McDonald's" restorānus un sākusi inspekcijas vēl simts restorānos, piektdien paziņojis ASV uzņēmums.

Krievija šomēnes vērsusies pret "McDonald's" saistībā ar sanitāro prasību pārkāpumiem, lai gan novērotāji uzskata, ka šāds lēmums pieņemts kā atbildes trieciens rietumvalstu noteiktajām sankcijām.

"McDonald's" paziņojumā teikts, ka pašlaik varasiestādes uz laiku slēgušas 12 restorānus, no kuriem septiņi atrodas Krievijas dienvidos.

Uzņēmums norādījis, ka iepazīstas ar varasiestāžu lēmumiem un to fiksētajiem pārkāpumiem, lai varētu pēc iespējas ātrāk atkal atvērt restorānus.

Krievijas tiesas trešdien izdeva rīkojumu Maskavā slēgt trīs "McDonald's" restorānus uz maksimāli pieļaujamo laiku - 90 dienām - saistībā ar sanitāro prasību pārkāpumiem. "McDonald's" paziņojis, ka iesniegs apelācijas sūdzību pret šiem lēmumiem, jo uzskata tos par nepamatotiem.

"McDonald's" Krievijā ir vairāk nekā 400 restorānu, kuros nodarbināti vairāk nekā 37 000 cilvēku.

Lai gan ātrās ēdināšanas uzņēmums ir amerikāņu kultūras simbols, "McDonald's" ieguldījis lielu darbu Krievijas ķēdes attīstībā un apgalvo, ka 85% no pārtikas, kas tiek pasniegta restorānos Krievijā, arī tiek iepirkti šajā valstī.