Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Tirgū "ogu tantes" pamatīgi apkrāpj un lamā žurnālistu

© facebook,

Lielu popularitāti sociālajā tīklā facebook izpelnījies kāda ukraiņu žurnālista ieraksts, kurā viņš atklāj to, kā vietējā tirgū to apkrāpuši un pēc tam vēl izlamājuši.

Gadījums norisinājies tirgū, kur, pēc paša žurnālista apraksta, draudzīga pārdēvēja nosvērusi viņam kilogramu saldo ķiršu. Kamēr kundze meklējusi atlikumu, žurnālists uzlicis masiņu ar ogām uz svariem. Atbīdot banānus, kuri, kā redzams bildē, veiksmīgi aizsedz pircējam skatienu uz svariem, atklājās -  kilograma vietā maisiņā bija 900 gramu ķiršu.

„Paziņoju pārdevējai, ka viņa ir krāpniece un nofotografēju viņu. Centos laist gar ausīm viņas apvainojumus un devos uz nākamo kiosku iegādāties ķiršus tur. Pārdevēja skrēja man pakaļ un visādiem vārdiem lamāja mani, turklāt viņai šajā nodarbē piebiedrojās arī kāds nesvaiga paskata kungs,” raksta jaunais vīrietis un piebilst, ka vienu brīdi jau viņam esot palicis pat neomulīgi un viņš esot apsvēris domu „atkāpties” un doties uz mašīnu, tomēr ķiršus esot ļoti kārojies, bet apvainotā pārdevēja un viņas aizstāvis atstājušies.

Tad viņš devies blakus bodītē iegādāties ķiršus. Tur, stāstot pārdevējai par tikko piedzīvoto, viņš esot sevi mierinājis ar domu - ja arī krāpnieki turpinās krāpties, viņi vismaz to nedarīs vairs tik atklāti un jaunais žurnālists pat jutis zināmu lepnumu par paveikto.

„Pārdevēja bija ļoti jauka un ar sapratni mani uzklausīja, kā arī piebilda, ka iesvēršot man nedaudz vairāk kā kilogramu. Pie sevis domāju, ka esmu viņus tātad nedaudz iebaidījis,” klāsta žurnālists.

Tad viņš ar savām ogām laimīgs devies mājās, bet tur pārsverot pie otras pārdevējas nopirkto „kilogramu” ķiršu, viņš pamatīgi dabūja vilties. Kilograma vietā svari rādīja 780 gramu.

„Tā nu es viņus pārmācīju,” ironiski raksta žurnālists.