Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Jūnijs. Saulgriežu enerģijas un prezidenta vēlēšanas pilnmēnesī

© F64

Jūnijs solās būt gana nemierīgs. Līdz 12. datumam vēl ilgs piņķerīgais Merkura periods, un šajā laikā, nākamajā dienā pēc Mēness pilnās fāzes, tiks vēlēts jaunais Latvijas Valsts prezidents. Mierīgākās noskaņās varēsim vadīt mēneša otro pusi, bet saulgriežos sasmelties enerģijas turpmākajam darba cēlienam.

Mūsu mīļais, mīļais pilnmēness

Mēness pilnā fāze iestājas reizi mēnesī, un mēs diezgan bieži uztrāpām uz tās, kad Latvijā jāizlemj valstiski un sabiedriski svarīgi lēmumi. Atskatoties nesenā pagātnē, pilnmēness ietekme bija 1993. gadā, kad pirmo reizi tika ievēlēts Guntis Ulmanis, un 2007. gadā, kad par prezidentu kļuva Valdis Zatlers, pilnmēnesī apstiprinātas vairākas iepriekšējās valdības. Taisnības labad gan jāteic, ka politisko norišu lēmēji labojušies, un pēdējos gados svarīgie notikumi – tādi kā pašvaldību vēlēšanas 2013. gadā, Eiroparlamenta un Saeimas vēlēšanas pērn, kā arī šī gada valsts budžeta apstiprināšana aizvadītā gada decembrī – nenotika kādās astroloģiski īpaši nelabvēlīgās dienās.

Taču šajā gadā Valsts prezidenta vēlēšanas paredzētas 3. jūnijā, nākamajā dienā pēc pilnās fāzes, kad vēl ir spēcīga pilnmēness ietekme. (Astroloģijā pastāv uzskats, ka pilnmēness ietekme var būt pat pāris dienas pirms un pāris dienas pēc pilnās fāzes.) Ko tas nozīmē? Astroloģijā Mēness atbild par emocijām, un pilnmēness laikā cilvēki ir jūtīgāki. Līdz ar to pastāv riski pieņemt līdz galam neizsvērtus lēmumus un kaut ko sastrādāt emociju ietekmē. Dažkārt šādā laikā veiktas darbības vēlāk sagādā problēmas. Konkrētās vēlēšanu dienas fonā ir slikts Neptūns, kas pastiprina kļūdīšanās, ilūziju un maldu riskus, kā arī negodīgumu. Pats Mēness dienas fonā atrodas Strēlnieka zodiaka zīmē, kas ir labvēlīga ārzemju tēmai un redzesloka paplašināšanai, kā arī draudzīgiem pasākumiem.

Vēl jāpiebilst, ka pati Latvijas valsts 1918. gadā proklamēta pilnmēnesī.

Līdzsvarojam enerģiju sevī

Jūnija svarīgākais notikums, protams, ir vasaras saulgrieži. Vasara sākas 21. jūnijā plkst. 19.38, kad Saule nonāk Vēža zodiaka zīmē.

Žurnāla Praktiskā Astroloģija jūnija numurā, kas patlaban nopērkams preses tirdzniecības vietās, astrologs Didzis Šķila stāsta, kas un kā darāms, lai saulgriežos (un arī pēc tam) līdzsvarotu enerģijas un iegūtu harmoniju.

Katrs var paņemt sev to, kas vairāk vajadzīgs. Ja individuālajā astroloģiskajā kartē pietrūkst Ūdens stihijas – mazgāties upē, jūrā vai rasā, braukt uz avotu pēc ūdens; ja Zemes – ēst rupjmaizi, staigāt basām pēdām pa zemi, iestādīt puķi podiņā un kopt to; ja Gaisa – dziļi elpot, ārā gavilēt un skaļi dziedāt, sarunāties ar citiem, mācīties spēlēt stabuli, svilpaunieku, trompeti; ja trūkst Uguns – iekurt ugunskuru, iedegt sveci, gulēt saulē. Atlikt malā prātu, ego, ļauties sajūtām.

Saimniecības darbi

Līdz 12. jūnijam ieskaitot, turpinās tā dēvētais retrogrādā Merkura periods, kurš aizsākās 19. maijā. Šim laikam raksturīgās tendences: pārpratumi, savstarpēja nesaprašanās, kļūdas dokumentācijā, kļūmes komunikācijā. Uz retrogrādu Merkuru gan var palaist ātri realizējamus projektus vai pasākumus, kas saistās ar cilvēku izglītošanu, kursu vai semināru organizēšanu. Tāpat var pabeigt arī iepriekš iesāktus darbus, taču ilgtermiņa pasākumus labāk neuzsākt.