Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Aptumsumu mēnesis, un rudens tuvojas

© F64

No septembra vidus līdz oktobra vidum gaidāms diezgan sarežģīts periods, kad nevajadzētu plānot būtiskas saimnieciskās aktivitātes, darījumus, kā arī risināt svarīgus privātās dzīves jautājumus. Šajā laikā iekrīt Saules un Mēness aptumsumi, kā arī tā dēvētā retrogrādā Merkura periods. Septembrī, līdz ar Saules nonākšanu Svaru zīmē, sākas astronomiskais rudens.

Saules ceļš

Septembra lielāko daļu Saule atrodas Jaunavas zodiaka zīmē, kas izceļas ar analītisku prātu, bet dažkārt var pārāk iegrimt detaļās un kritikā. Jaunavas valdošā planēta Merkurs rosina mācīties, izzināt un izglītoties. 23. septembrī pulksten 11.21 Saule nonāks Svaru zīmē, piesakot arī astronomiskā rudens iestāšanos. Šī zīme vērsta uz sadarbību, harmonijas un līdzsvara meklējumiem, bet atsevišķos gadījumos uz kardinālu rīcību.

Iepriekšminētās īpašības būs raksturā tiem bērniņiem, kas šajā laikā nāks pasaulē.

Cilvēks un sociums

13. septembrī gaidāms daļējs Saules aptumsums, kas būs redzams Antarktīdā, Āfrikas dienvidos un Indijas okeāna dienvidu daļā. Savukārt 28. septembrī sekos pilns Mēness aptumsums, ko varēs vērot Eiropā, Āfrikā, Atlantijas okeānā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

Saules un Mēness aptumsumi astroloģijā tiek uzskatīti par sava veida enerģijas portāliem, kas nes pārmaiņas un paver ceļu jaunām iespējām. Mēness aptumsums vairāk saistīts ar cilvēku psihisko un emocionālo jomu, dvēseli un zemapziņu, savukārt Saules aptumsums ietekmē ģeopolitiskus un sabiedriskus procesus, personības ārējās izpausmes. Aptumsums vienlaikus ir gan sarežģīts posms, gan jauna cikla sākums.

Kā mūs ietekmē aptumsumi, ko to laikā darīt un no kā izvairīties, žurnālā Praktiskā Astroloģija (septembra numurā, kas šobrīd jau nopērkams visās preses tirdzniecības vietās) skaidro sertificēta astroloģe Dace Ozola.

Vai jaunas sankcijas?

2015. gada 13. septembrī pulksten 9.41 pēc Latvijas laika notiks daļējs Saules aptumsums Jaunavas zodiaka zīmē. Dace Ozola stāsta: «Uz savas ādas to izjutīs mainīgo zīmju pārstāvji (Dvīņi, Jaunavas, Strēlnieki, Zivis), īpaši tie, kas dzimuši no 10. līdz 12. jūnijam, no 12. līdz 14. septembrim, no 12. līdz 14. decembrim, no 9. līdz 11. martam. Jaunavas zīme sola nepatikšanas veselības aprūpē un lauksaimniecībā.» Vairākas kombinācijas vedina domāt par jauniem sankciju kariem attiecībā uz lauksaimniecības produkcijas tirgošanu un pārvadāšanu, nediplomātiskiem izteikumiem un vēstulēm, vērstām pret kaimiņiem, kā arī pēkšņu tirdzniecības un sadarbības līgumu pārtraukšanu. Iespējams, lauksaimniekiem nāksies vērsties pie apdrošinātājiem, prognozē astroloģe Dace Ozola.

Aktivitātes neplānojiet!

Septembri vajadzētu pavadīt bez īpašas rosības un jaunu projektu uzsākšanas. Dzīvi uz veselu mēnesi atlikt, protams, nav iespējams, bet būtu vēlams darīt tikai to, kas patiešām nepieciešams.

No jūlija beigām tā dēvētajā retrogrādajā (jeb atpakaļejošā) kustībā atrodas planēta Venera, kas biznesa astroloģijā atbild par ikdienas finansēm un nelieliem naudas darījumiem. Šis stāvoklis turpinās līdz 5. septembrim. Šajā laikā nebūtu vēlams plānot vērienīgus darījumus vai reģistrēt firmas, citādi uzņēmumam nākotnē var būt apgrūtināta naudas plūsma vai finanšu ķibeles.

No 17. septembra līdz 9. oktobrim retrogrādā stāvoklī atradīsies Merkurs, kas rada piņķerīgas situācijas ar dokumentiem, sarunām, pārrunām, darījumiem. Retrogrādā Merkura periodā var sākt ātri paveicamus darbus vai veidot uzņēmumus, kas strādā ar īstermiņa projektiem, izdevējdarbību vai kursu tematiku, bet tas nav piemērots ilgtermiņa darbiem.