Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

INTERESANTI: Latvijas pasts izlaidis pastmarkas ar Zodiaka zīmēm

© publicitātes

Uz­ņē­mu­ma «Lat­vi­jas pasts» (LP) Vērts­zīm­ju un fi­la­tē­li­jas de­par­ta­men­ta di­rek­tors Ed­munds Beb­rišs prog­no­zē, ka jaun­ā past­mar­ku sē­ri­ja «Zo­di­aki-Zvaig­znā­ji» ātr­i vien kļūs par fi­la­tē­lis­ku re­tu­mu, jo tās ti­rā­ža ir ne­lie­la. «Past­ei­dzie­ties ie­gā­dā­ties!» viņš re­ko­men­dē.

LP pir­mo rei­zi iz­dod past­mar­ku blo­ku, kas sa­stāv no 12 jaun­ām un da­žā­dām past­mar­kām, kas vel­tī­tas tē­mai «Zo­di­aki-Zvaig­znā­ji». Kat­ras past­mar­kas no­mi­nāls ir 0,50 eiro, bet blo­ka ko­pē­jais no­mi­nāls – se­ši eiro. Šai tē­mai vel­tī­tais past­mar­ku bloks iz­dots 30 000 ek­semp­lā­ru ti­rā­žā, kas uz­ska­tā­ma par ne­lie­lu. Līdz ar past­mar­kām iz­do­ta arī spe­ci­āla ap­lok­sne 4700 ek­semp­lā­ru ti­rā­žā. Past­mar­ku un ap­lok­snes di­zai­na au­to­re ir māk­sli­nie­ce Eli­ta Vi­li­ama.

Ed­munds Beb­rišs stās­ta, ka past­mar­ku ide­jas vēr­tē īpa­ša ko­mi­si­ja, kas tās iz­ska­ta vis­pā­rē­jā past­mar­ku iz­do­ša­nas po­li­ti­kas kon­tek­stā, pie­mē­ram, vai tē­ma ir in­te­re­san­ta dau­dziem klien­tiem. Pat ja tā ir LP ne­pa­ras­ta un ne­rak­stu­rī­ga tē­ma. «Šis ir tas ga­dī­jums,» sa­ka Ed­munds Beb­rišs. ««Zo­di­aki-Zvaig­znā­ji» ir pre­tim­nāk­ša­na mū­su klien­tiem, kas in­te­re­sē­jas par as­tro­lo­ģi­ju. La­sī­ju par pē­tī­ju­mu, ka Lat­vi­jā 60 pro­cen­ti cil­vē­ku ie­pa­zīs­tas ar ho­ro­sko­piem un la­sa tos. Cil­vē­ki bū­tu prie­cī­gi sū­tīt ap­svei­ku­mus un vēs­tu­les, iz­man­to­jot šīs tē­mas mar­kas. Mū­su klien­ti iz­vē­las to, ko grib re­dzēt uz past­mar­kām.»

In­for­mē­jot par jaun­o past­mar­ku sē­ri­ju, LP no­rā­da, ka zo­di­aks ir veids, kā at­tē­lot Sau­les ce­ļu de­be­su vel­vē. As­tro­lo­ģis­kā iz­prat­nē kat­ra no 12 zo­di­aka zī­mēm aiz­ņem pre­cī­zi 30 grā­du lo­ku, ko­pā vei­do­jot 360 grā­dus jeb vie­nu as­tro­no­mis­kā ga­da cik­lu. Zo­di­aks ir arī at­skai­tes punkts Mē­ness un pla­nē­tu no­vē­ro­ša­nai de­be­sīs. Šie 12 zo­di­aka zvaig­znā­ji ir: Auns, Vēr­sis, Dvī­ņi, Vē­zis, Lau­va, Jau­na­va, Sva­ri, Skor­pi­ons, Strēl­nieks, Me­žā­zis, Ūdens­vīrs, Zi­vis.

Ie­snie­gu­mu par vē­la­mās past­mar­kas iz­vei­di LP var ie­sniegt jeb­ku­ra pri­vāt­per­so­na, or­ga­ni­zā­ci­ja vai ie­stā­de, priekš­li­ku­mus iz­ska­ta un iz­vēr­tē past­mar­ku emi­si­jas ko­mi­si­ja, bet te­mats ir jā­ap­stip­ri­na vis­maz se­šus mē­ne­šus pirms nā­ka­mā past­mar­kas iz­do­ša­nas ga­da. Ta­gad priekš­li­ku­mus var ie­sniegt ne ag­rāk kā uz 2017. ga­du.