Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Maijs. Raibs kā dzeņa vēders

© Google

Šis gads ir diezgan trauksmains, un saskaņā ar astroloģiskajām prognozēm pasaulē miera nebūs. Īpaši daudz negantu planetāro kombināciju sakritis tieši maijā. Šo mēnesi vēlams pavadīt mierīgi, darot ikdienas darbus un to, kas vairo optimismu. Lieliem plāniem un svarīgām lietām nav labs laiks.

Vēršu un Dvīņu valdīšana

Maijs ir Vēršu valdīšanas laiks, jo lielāko mēneša daļu Saule atrodas šajā zodiaka zīmē. Vērsis ir saimnieks, kas izceļas ar nopietnu darbu, neatlaidību un spītu. Tajā pašā laikā Vērša valdošā planēta Venera mīl visu skaisto, māksliniecisko un reizumis vēlas baudīt dzīvi. Pēc godprātīgi paveikta darba mazliet jāpalaiskojas. Savukārt 20. maijā pulksten 17.36 stafeti pārņems kustīgā, rosīgā, mainīgā un intelektuālā Dvīņu zīme. Vairāk brīvības, viegluma, saskarsmes un jaunu kontaktu. No 30. aprīļa līdz 24. maijam arī mīlestības un skaistuma planēta Venera atradīsies Vērša zīmē, kas aicina baudīt dzīvi. Ar šādu astroloģisko fonu mīļoto cilvēku var iepriecināt, sarīkojot romantisku vakaru ar kamīna vai sveču gaismu, labu vīnu, sieru un augļiem. Savukārt 25. maijā mīlestības planēta ieies Dvīņu zīmē, kam raksturīga viegla saskarsmes forma, simpātiju izrādīšana un nepiespiests flirts. Jāpiebilst, ka šajā laikā dzimušajiem bērniņiem būs minēto zodiaka zīmju raksturīgākās īpašības.

Vīrišķā enerģija un tehniskās problēmas

Vīrišķīgās un tehniskās lietās gan iespējamas problēmas, jo jau no aprīļa un vēl līdz pat 29. jūnijam nelabvēlīgā, astrologu valodā sakot, retrogrādā stāvoklī atradīsies Marss. Tā ir vīrišķās enerģijas planēta, un šāds stāvoklis tai atņem spēku. Tas var novest pie aplami un neproduktīvi izlietotas enerģijas, strīdiem, arī saguruma un atslābuma. Tā kā Marss atbild arī par tehniskām lietām, jābūt uzmanīgiem ar dažādām ierīcēm, jāievēro darba drošība un drošība uz ceļa, jo var palielināties avāriju riski. Nav arī īsti labs laiks tehnikas iegādei. Un šo pēdējo momentu pastiprina tas, ka īpašajā retrogrādajā stāvoklī atrodas arī Merkurs. Līdz 22. maijam pavisam noteikti nevajadzētu pirkt nedz tehniskas, nedz tehnoloģiskas ierīces.

Pasaules notikumi joprojām karsti

Kā jau Neatkarīgā Rīta Avīze rakstīja, šobrīd nelabvēlīgās kombinācijās ir arī Jupiters, Plūtons un Saturns - planētas, kas atbild par globālām tendencēm. Tas neļaus atslābt migrācijas jautājumiem, un bēgļu krīze būs joprojām aktuāla. Tāpat pastāv aviodrošības un dabas kataklizmu riski.

Dzīvi atlikt nevar

Taču, neraugoties uz planētu stāvokļiem, ikdienas dzīvi apturēt mēs nevaram, kā nu ir, tā ir - un jādarbojas esošajā spēles laukumā. Taču, ja paredzēts uzsākt kādus tiešām nopietnus projektus, tad tos būtu vēlams atlikt līdz rudenim.

Citas saimnieciskās lietas labāk plānot pēc 22. maija, kad Merkurs ieņems savu normālo stāvokli. 5. maijā retrogrādo kustību izbeigs uzņēmēju aizgādnis Jupiters, ko varam uzskatīt par mazu bonusiņu šajā ne visai labvēlīgajā periodā. Taču likumu, lietu kārtības un arīdzan būvniecības aizgādnis Saturns retrogrādā stāvoklī atradīsies līdz 14. augustam, vēsta žurnāls Praktiskā Astroloģija.

Astroloģijā kopš senseniem laikiem tiek pievērsta uzmanība Mēness fāzēm un tradicionāli tiek uzskatīts, ka labvēlīgāks laiks ir tad, kad Mēness ir augošs. Taču, ja jāizvēlas starp dilstošu Mēnesi, kāds būs maija beigās, vai starp retrogrādo Merkuru, tad priekšroku labāk dot pirmajam.