Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Augustā Brīvdabas muzejā notiks mūsdienu amatniecības festivāls

© F64

Brīvdabas muzejā 9. un 10.augustā jau ceturto reizi notiks Mūsdienu amatniecības festivāls - visu paaudžu amatnieku un dizaineru tikšanās, kurās rādīs amatnieku darinājumus, kas radīti ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, apvienojot tradicionālās amata prasmes, tehnoloģiju attīstību un mūsdienu dizaina elementus.

Pirmo reizi festivāls notiks divas dienas.

Vienlaicīgi norisināsies "Rīga 2014" Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums "Amatnieku darbnīcas "Tilts"". Interesantākie, atraktīvākie, atsaucīgākie savu amatu pratēji tiks īpaši aicināti demonstrēt savus ražojumus un to izgatavošanu, informē Brīvdabas muzeja pārstāve Līga Miklaševiča.

Augustā Brīvdabas muzejā plānoti arī citi pasākumi. 24.augustā no plkst.12 līdz 16 muzejā gaidāmi gardākie svētki - ''Maizes godi''. Maize latviešu virtuvē aizvien ir bijusi pamata ēdiena - sāta devēja. Tai veltīti īpaši cieņas un svētības rituāli. Arī šogad muzejs apmeklētājus iepazīstinās ar seniem graudu apstrādes paņēmieniem un ar to saistītiem darba rīkiem. Sirdis priecēs folkloras kopu priekšnesumi, bet vēderus pildīs gardi ēdieni, kas gatavoti no graudiem.