Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Rajeckai ieildzis medusmēnesis

© facebook.com

Ar nepatīkamu pārsteigumu saskārušies Olgas Rajeckas fani, kas bija iegādājušies biļetes uz dziedātājas koncertiem gan Ogrē, gan Liepājā nākamās nedēļas nogalē – tie nenotiks. Slimība vai kas nopietnāks? Diez vai – bildes, kas parādījušās mākslinieces sociālajos tīklos, apliecina, ka Rajecka vienkārši laiski atpūšas Itālijā.

»VZ« no oficiāliem avotiem saņēma informāciju, ka dziedātāja Olga Rajecka pēdējā laikā atceļ vairākus savus koncertus. Tā, piemēram, Ogres novada kultūras centra mājaslapā rēgojas uzraksts «Diemžēl no kultūras centra neatkarīgu iemeslu dēļ ir atcelts Olgas Rajeckas koncerts 19. septembrī plkst. 19.00 Lielajā zālē». Savukārt afišās parādās arī tas, ka Olgas jaunās koncertprogrammas ietvaros paredzētais koncerts Liepājas Olimpiskajā centrā no 20. septembra pārcelts uz 30. novembri.

Jautājot Ogres kultūras centra kultūras pasākumu organizatoriem, kāds bijis koncerta atcelšanas iemesls, viņu atbilde bija lakoniska: «Mums tādas informācijas nav un pamatojuma, kāpēc atcelts, nevis pārcelts, arī nav.» »VZ« sazinājās arī ar pašu dziedātāju (iespējams, māksliniece ir kāzu ceļojumā), kas savukārt lūdza sazināties ar koncerttūres organizatoriem, tas ir, kompānijas «Mikrofona ieraksti» pārstāvjiem, bet notikušo faktu nenoliedza. «Jā, koncerti ir atcelti, jo nespējām sagatavoties pietiekoši kvalitatīvi, kā to paši vēlētos un kā būtu skatītāji to pelnījuši,» »VZ« teica Rajecka.

Gana apmulsusi no »VZ« apņemšanās noskaidrot, kāpēc Ogres kultūras centrā koncerts ir atcelts, bet Liepājā – pārcelts, bija «Mikrofona ierakstu» direktore Elita Mīlgrāve. «Jā, mēs vēl neesam izziņojuši par koncertu pārcelšanu, jo vēl notiek datumu saskaņošana. Un nesteidzamies izziņot. Olga pašreiz ir izbraukusi no Latvijas, pie tam vasarā viņai bija pamatīga pārslodze. Turklāt arī paralēli «Baltijas pērļu» koncertam [Dzintaru koncertzālē] nepaspējām sagatavot dziedātājas programmu. Kopā esam vienojušies, ka pārceļam koncerttūri uz novembri vai decembra sākumu, lai varam kārtīgi sagatavoties,» tā Mīlgrāve. Kāpēc klausītājiem vajadzētu «kārtīgi sagatavoties», lai jau izziņoto koncertu vietā tagad nobriestu uz pavisam citiem datumiem, tā arī netapa skaidrs. Jāpiebilst, ka pēc »VZ« intereses par šo lietu trešdien «mikrofonieši» solījās nākt klajā ar oficiālu paziņojumu – iespējams, ka žurnāla iznākšanas dienā tas jau būs noticis. Savukārt sociālajos tīklos ir apskatāmas bildes, kurās katrs pats var izvērtēt, kā izskatās dziedātāja, kad ir pārslogota, lai atceltu koncertus un ar vīru laiskotos Itālijā...

O. Rajeckas pārstāvji "Micrec PM" savā preses relīzē norāda: 

Dzīve, tāpat kā mīlestība, ir neparedzētu pavērsienu pilna, un tur slēpjas tās burvība - pie šādas atziņas tikusi Olga Rajecka, kurai negaidīti nācies pārcelt rudens koncerttūri. Nupat izdotā Imanta Kalniņa dziesmu albuma "Buramdziesmas" prezentācijas koncerti notiks nevis septembrī kā plānots iepriekš, bet gan novembrī un decembrī. Šobrīd jau apstiprinātas uzstāšanās Jelgavā, Valmierā, Liepājā un Cēsīs. Visās pilsētās kopā ar dīvu uzstāsies vietējo tautas deju kolektīvu dalībnieki, kā arī VPDK Rotaļa un TDA Līgo dejotāji.

Olga Rajecka: "Biju iecerējusi tādu kārtīgu atvasaras tūri, bet nu būs jauki koncerti Ziemassvētku priekšnojautās. Arī labi!". Līdz šim vienīgais "Buramdziesmu" koncerts izskanējis augusta beigās festivālā "BIGBANK Latvijas Pērles", kur dziedātāja apbūra gan ar jauno skatuves tēlu, gan Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmām, gan raitiem deju soļiem.

Olga par jaunās programmas tapšanas impulsiem: "Pagājušajā gadā sāku dejot tautas deju kolektīvā Rotaļa XO, ar ko piedalījos arī Dziesmu un deju svētkos. Savukārt šogad Eirovīzijas atlasē uzstājos ar Līgo dejotājiem, sapazinos ar horeogrāfu Jāni Purviņu, un sapratu, ka varu reizē gan dejot, gan dziedāt - no šā atklājums arī radās doma par jauno programmu jeb Olgas Rajeckas dziesmu un deju svētkiem. Man ļoti patīk kārtīgi izdejoties un izdziedāties, tādēļ koncertus gaidu jau tagad. Būs labais!"

Iegādātās biļetes uz iepriekš izziņotajiem septembra datumiem Liepājā, Jelgavā un Valmierā ir derīgas uz pārcelto koncertu. Saņemt atpakaļ naudu var kasē, kur biļete iegādāta, vai arī (ja biļete pirkta www.bilesuparadize.lv), rakstot uz info@bilesuparadize.lv. Tas attiecas arī uz atceltajiem koncertiem Ogrē, Krustpilī un Rēzeknē. Tūres rīkotāji Micrec PM atvainojas par neplānotām neērtībām.

Olgas Rajeckas koncerttūre "Buramdziesmas":

Jelgava, Kultūras nams - 26.novembris, plkst. 19.00

Valmiera, Kultūras centrs - 27.novembris, plkst. 18.00

Liepāja, OC Rožu zāle - 30.novembris, plkst. 18.00

Cēsis, Vidzemes koncertzālē - 7.decembris, plkst. 19.00