Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

Ukrainai nav naudas, lai piedalītos Eirovīzijā

© scanpix

Ukraina paziņojusi, ka taupības nolūkos nepiedalīšoties nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

"Mēs negribam to izdarīt pa roku galam, taču mums nepietiek naudas, lai sarīkotu labu uzstāšanos," sacīja Ukrainas sabiedriskās televīzijas NTU pārstāvis Zurabs Alasanija.

Nestabilās politiskās un finanšu situācijas dēļ televīzijai esot "optimāli jāizmanto" tās rīcībā esošie līdzekļi, viņš norādīja.

Ukraina ieguva sesto vietu šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Kopenhāgenā.

NTU paziņojumā teikts, ka Ukraina vienojusies ar Eiropas Raidorganizāciju savienību (EBU) par izstāšanos no nākamā konkursa, paturot tiesības atgriezties 2016.gadā.

Nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies Vīnē, jo iepriekšējā uzvarēja Austrijas dziedošais transvestīts Končita Vursta ar dziesmu "Rise Like a Phoenix".

Krieviju pārstāvēja 17 gadus vecās dvīņumāsas Tomalčevas, kuras konkursa finālā palika septītajā vietā. Konkursā bija jūtama skatītāju neapmierinātība ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Tika izsvilptas valstis, kuras piešķīra lielu punktu skaitu Krievijai, savukārt pusfinālā tādu pašu reakciju saņēma māsas Tomalčevas.

Krievija palika septītajā vietā ar 89 punktiem.

Ukraiņu dziedātāja Ruslana, kura 2004.gadā triumfēja Eirovīzijas dziesmu konkursā, kļuvusi par vienu no aktīvākajām protestējām pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.