Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "Koru karu" uzvarētājs Zušs nākamvasar precēsies

© Vakara Ziņas

Lai arī galvaspilsētā šovbiznesa aprindās klīda runas, ka TV šova «Koru kari» Rēzeknes kora vadītājs Normunds Zušs ar savu mīļoto sievieti Mārīti Kokinu kāzas svinēs šovasar, pāris nolēmis precēties nākamvasar, kad apritēs 13 gadi, kamēr abi ir kopā.

Normunda Zuša un Mārītes Kokinas attiecības ir stabilas un izturējušas laika pārbaudījumu vairāku gadu garumā. Tieši šogad, kad 18. novembrī Latvija svinēs dzimšanas dienu, Normunds un Mārīte atzīmēs 12 gadus, kamēr abi ir kopā kā pāris. «Līdz šim ir pierādījies, ka mans veiksmīgākais skaitlis ir 13. Esmu dzimis 13. jūlijā, Pasaules koru olimpiādes apbalvošana, kurā mūsu koris uzvarēja, bija 13. jūlijā, un tūdaļ sāksim savas kopdzīves 13. gadu. Domāju, ka tas arī ir īstais laiks, lai precētos,» skaidro Zušs.

Tā kā pāra kāzas atliktas uz nākamo gadu, abi šobrīd pilnībā nodevušies darbiem. Normunds muzicē gan ar savu grupu «Galaktika», gan Rēzeknes kori, bet Mārīte strādā skaistumkopšanas salonā.

Lai arī mūziķi sūrojas, ka beidzamajā laikā ar koncertiem pašvaki, jo cilvēki kūtri pērk biļetes, Normunda Zuša Rēzeknes korim nav par ko žēloties. Nupat dienasgaismu ieraudzījis Rēzeknes kora pirmais ierakstu albums un izziņota koncertturneja pa Latviju. «Materiālā situācija valstī ir ārpus visas kritikas, bet mēs esam entuziasti un ejam pie saviem klausītājiem ar sirsnību. Turklāt mūsu koristiem ir savi pamatdarbi,» situāciju raksturo Rēzeknes kora vadītājs.

Šovasar Rēzeknes kora sastāvam pievienojās arī Normunda dzīvesbiedre Mārīte. «Lai arī Mārīte korī dzied salīdzinoši nesen, kora kolektīvā viņa ir no pirmās tā tapšanas dienas. Faktiski jāatzīst, ka bez Mārītes atbalsta es nebūtu visu paveicis un izdarījis, jo kora izveidošanas posmā uzņēmos pārāk daudz. Viņa izbaudīja gan manu slikto garastāvokli, gan prieka mirkļus. Mārīte ir mans labākais draugs un mīļotā sieviete,» stāsta Zušs.