Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Adamss gatava kļūt par Latvijas Sobčaku

© f64

Vairāku nedēļu garumā ceļojot pa Eiropu, atraktīvā Ieva Adamss esot iedzīvojusies «kādā liekā kilogramā», tāpēc, kamēr nesavedīšot figūru ideālā kārtībā, erotiskā fotogrāfa Sergeja Kondrašina jubilejas kalendāram nepozēs. Taču viņai esot savas viltības, kā atgūt ideālās proporcijas.

Šajā rudens sezonā TV ekrānos dažādos šovos redzama savdabīgā mediju darbiniece Ieva Adamss: viņa vada Sergeja Kondrašina kalendāra modeļu šovu «Calendar Live», pirms vēlēšanām bija redzama vadot politiski humoristisko raidījumu «PolitParty», savukārt tagad uzņēmusies jaunā realitātes šova «TV zvaigzne» vadītājas lomu. Par pēkšņo atgriešanos televīzijā Adamss stāsta sarunā ar »VZ« īsi pirms parādīšanās televīzijas šova vadītājas ampluā.

– Pēc ilgākas pauzes atkal esi regulāri redzama televizora ekrānos. Kāpēc pēkšņi visi atminējās par Ievu Adamss – nejauši?

– Nav nekā nejauša. Dzīvē viss notiek, kad to negaidi, kad pārstāj to vēlēties. Pirms vairākiem gadiem, vadot dažādus TV raidījumus, es alku būt es pati. Runāt savu tekstu, ģērbt savas drēbes, nesmaidīt visur un vienmēr. Toreiz tas nebija iespējams. Atmetu šai utopijai ar roku un, re, – uzreiz dabūju to, no kā būtībā jau biju iekšēji atteikusies!

– Runājot par šovu «Calendar Live»: tu ar Kondrašinu esi pazīstama ilgus gadus, vai viņa jubilejas kalendārā varēs redzēt arī tavu kailfoto?

– Esmu devusi savu jāvārdu. Bet līdz tam man drusciņ pie sevis jāpiestrādā: vasarā paceļoju pa Eiropu, bet sajūta tāda, ka esmu tai izēdusies cauri. Burvīgā grieķu virtuve, fantastiskie itāļu ēdieni un, protams, Vīnes kūkas dara savu. Ja notievēšu, tad arī izģērbšos. Man vēl ir laiks.

– Kādā veidā domā atgūt formu?

– Pavisam vienkārši – mazāk ēdu, vairāk sportoju.

– Kāds ir Ievas Adamss diētas noslēpums?

– Brīnišķīgi palīdz zaļie smūtiji: blenderī gatavoju kokteiļus no spinātiem, salātiem, avokado, gurķiem, paprikas, koriandra, ananasa, melones – jebkā, kas svaigs un «dzīvs» ir mājās. Pirmkārt, nemoka bada sajūta – tie taču būtībā ir sātīgi salāti, otrkārt – tas ir milzīgs enerģijas lādiņš visai dienai. Tam talkā nāk Bikrama joga, flamenko un klasiskā baleta nodarbības.

– Atgriežamies pie televīzijas: daudz darba, tātad būs arī nauda. Ir padomā kāds īpašs pirkums?

– Man taču ir divi bērni, nu kādi vēl pirkumi?! Viņiem tad arī aiziet gandrīz viss. Un vispār – man ir jāmācās neiztērēt visu naudu, kas kabatā! Pagaidām tādā kā avansā esmu atļāvusies internetā pasūtīt tāda piegriezuma bikses, kādu Latvijā vēl nav, un debešķīgu somiņu. Tas laikam arī būs viss, ko sev atļaušu.

– Tu būsi redzama realitātes šovā «TV zvaigzne». Tavuprāt, izbijis cietumnieks, puisis, kas ģērbjas kā meitene, un glīta blondīne ir tas, ko alkst televīzijas skatītāji?

– Cilvēki vēlas «svaigas asinis» – jaunas, enerģiskas, spējīgas personības. Jautājums – kur tās visas ir palikušas? Varbūt, ka tiešām tik daudzi ir aizbraukuši no Latvijas, savukārt palikušie spējīgie cilvēki ir tik nodarbināti un pašpietiekami, ka šādi projekti viņiem bijuši nebijuši? Vai varbūt gluži vienkārši jauniešiem televīzija nozīmē daudz mazāk nekā iepriekšējām paaudzēm? Arī mani nepamet šī vilšanās sajūta. Modeļu šovos vairs nav ideālo skaistuļu, talantu šova skatītājiem jāvēro viduvējības.

– Ja šovā nav ideālo modeļu, ko bildēt kalendāram, būs vien tev jātievē un jāizģērbjas...

– (Sāk smieties.) Ir bijuši gadījumi, kad filmēšanas gaitā meitenes nokaitina Kondrašinu, tad viņš sirdās un saka man: «Visas padzīšu! Tikai tevi atstāšu!». Jebkura filmēšana savā ziņā ir izturības pārbaude, un ne bez lepnuma varu atzīt – man tās ir vairāk nekā desmit gadu jaunākām meitenēm!

– Varbūt tas arī ir iemesls, kāpēc televīzijās pēkšņi visi atcerējās par Ievu Adamss?

– Nē, vienkārši zvaigznes sastājās īstajā kombinācijā, tas arī viss! Tagad, izskatās, kļūšu par tādu kā Latvijas Sobčaku – galveno ārā sviedēju no šoviem. Taču, lai cik nežēlīga varu izskatīties kameru priekšā, nevajag aizmirst, ka tā ir tikai mana loma. Tas, kas jāielāgo visiem šovu dalībniekiem – dzīve, protams, ir tikai joks, taču tas nenozīmē, ka tā nav jāņem nopietni!