Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Pienvedēja piedzīvojumi” - „Tā mēs dzīvojam”

© publicitātes foto

Gada atgriešanās – „Pienvedēja piedzīvojumi” ar vairākiem koncertiem un jaunu albumu. It kā jau „pieniņi” nekur nebija pazuduši un katru gadu uzstājās arī dažādos festivālos, tomēr pēdējais studijas albums „Rīga ir gatava” datējams ar 2007. gadu, turklāt pēdējā laikā grupu vajāja arī ar mūziku nesaistīti sarežģījumi.

Grupas 20 gadu jubilejas svinību ietvaros beidzot tika piedāvāta arī novitāte - dubultalbums, kura pirmajā diskā ir iekļautas jaunās dziesmas (diemžēl tikai piecas), kā arī video versijas divām no tām. Savukārt otrajā diskā dzirdamas desmit slavenākās „PP” agrāko gadu kompozīcijas akustiskā izpildījumā. Pirmais ripulis tapis „Sound Division” un „Mute” studijās skaņu inženiera Gata Zaķa vadībā, bet akustiskais ieraksts veikts „Mint” studijā pazīstamā skaņu inženiera Tāļa Timrota aizgādā ar viesmūziķiem Aigaru Voitišķi (akustiskā ģitāra) un Mārtiņu Zilbertu (klavieres). Šotrešdien kinoteātrī „Splendid Palace” notika pirmais akustiskais koncerts, bet 3. decembrī Jūrmalas teātrī būs otrais. Šiem īpašajiem vakariem „pieniņi” ir sagatavojuši 24 dziesmu programmu, kurā iekļautas gan jaunās dziesmas, gan jau labi pazīstami hiti.

PAR. Lielāko interesi, protams, rada jaunās dziesmas – kādas tās ir? Teicamas! „PP” savā skanējumā kļuvuši daudz niansētāki, līdz ar to ir iespējams pievērst pastiprinātāku uzmanību tam, cik, piemēram, lieliski ģitāru pārvalda Aldis Lunde, kura radītās skaņas ar citiem ģitāristiem nesajaukt. Māra Žigata vokāls jau sen kļuvis teju perfekts („PP” darbības pirmsākumos viņam ar dziedāšanu klājās visai grūti...), arī basģitāra skan teicami, bet Pēteris Lunde pie bungām – nu, tā jau ir klasika. Dziesmas ar savu dzenošo un trauksmaino ritmu liek CD atskaņotāju atkal un atkal mocīt atkārtošanas režīmā – it īpaši dēļ tādiem potenciālajiem hitiem kā „Celies tūlīt” un „Loma”, turklāt pēdējai ir arī aizdomāties liekošs teksts. Efektīgs CD vāciņš! Apskatāmajā versijā gan stūrītī redzamajam pārim, kas dara TO, virsū uzķibināts kaut kas līdzīgs cenzoru uzlīmītei.

PRET. Kas attiecas uz pirmo disku, tad tam ir „mazuma piegarša” – kungi, ar piecām kompozīcijām vien cauri netiksiet, kas tad te vēl nebūs! Kas attiecas uz otro disku, tad iespēlēt akustiskā versijā tādus gabalus kā „Atjēdzies” vai „Elektra” ir muzikāli krimināli sodāms noziegums.