Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Sestdien būs "Pingvīnu diena"

© publicitātes foto

Sestdien, 29. novembrī, kinoteātrī "Cinamon" būs "Pingvīnu diena" – pirms filmu seansiem uzstāsies Latvijas Dabas muzeja ornitologs ar stāstījumu par pingvīniem, bērniem notiks radošās darbnīcas saistītas ar šiem savdabīgajiem putniem un visi interesenti varēs noskatīties arī ilgi gaidīto filmu "Madagaskaras pingvīni".

"Tiek lēsts, ka pasaulē ir ap 20 pingvīnu sugu. Tie apdzīvo tikai dienvidu puslodi, tomēr tie ir sastopami ne tikai Antarktīdā, bet arī Dienvidāfrikā, Austrālijā, Jaunzēlandē, Dienvidamerikā, un nebūt nav saistīti tikai ar ledu un sniegu, kā daudzi domā," stāsta Latvijas Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko. "Pingvīni ir nelidojoši putni, taču tie spēj "lidot" zem ūdens ar ātrumu līdz pat 12 km/h, ienirt līdz 565 m dziļumam un pavadīt zem ūdens līdz pat 22 minūtēm! Tie ir ļoti sabiedriski putni – ligzdojošās kolonijās var būt pat vairāki desmiti tūkstoši pāru."

"Pingvīnu dienas" ietvaros Dmitrijs Boiko pirms katra filmas seansa stāstīs par īpašajiem un ģimeniskajiem putniem – pingvīniem. Norisināsies arī radošās darbnīcas bērniem, kurās no plkst. 10 līdz 16 varēs pagatavot dažādus pingvīnus un filmu raksturojošus aksesuārus. Tāpat bērnus gaidīs lelles – "Cinamon" kaķis Rūdis un viņa draugs Pingvīns, kas aicinās iesaistīties rotaļās un arī uz īpašu foto mirkli kopā ar pingvīniem no Madagaskaras.

"Madagaskaras pingvīni" ir viena no šī gada gaidītākajām animācijas filmām. Tās varoņi – pingvīni Skipers, Kovaļskis, Riko un Ierindnieks – atgriežas pie skatītājiem paši savā spiegu trillerī. Filma kinoteātros skatāma no 28. novembra.

Filma "Madagaskaras pingvīni" ļauj sekot līdzi visas spiegošanas pasaules lieliskāko un jautrāko slepeno putnu aizraujošajiem piedzīvojumiem. Filmas galvenie varoņi – četri brāļi, izrādās, ir slepenie aģenti – spiegošanas, maskēšanās un gaisa triecienu meistari. Skipers – pārgalvīgs piedzīvojumu meklētājs, Kovaļskis – komandas smadzenes, Riko – Skipera uzticamākais kareivis un komandas muskuļi, kura īpašās spējas ir demolēšana. Savukārt daudz jaunākais brālis Ierindnieks pieredzes trūkumu kompensē ar Herkulesa cienīgiem centieniem, entuziasmu, asu prātu un neiedomājamu mīlīgumu. Neiespējamo misiju speciālisti pievienojas elitārai slepenai starp sugu vienībai "Ziemeļvējš", kuru vada aģents Slepenais, un ir gatavi veikt savu līdz šim grūtāko uzdevumu, lai apturētu ļaundari doktoru Oktāviju Brīzi no pasaules pārņemšanas.