Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Mārtiņš Ruskis - "Pieskāriens”

© publicitātes foto

Pirms kādiem trīs gadiem jaunais dziedātājs Mārtiņš Ruskis kļuva pazīstams ļoti plašai latvju klausītāju daļai, triumfējot šovā „OKartes skatuve 2”. Nu par šo triumfu vairs atceras tikai retais, jo Ruskis sevi jau pierādījis, ka patstāvīgu mūziķi ar savu repertuāru, tikai debijas albums nekādi nebija pierunājams nākt ārā.

Beidzot šis robs ir likvidēts. „Pats svarīgākais un aizraujošākais, protams, ir tas, ka albums „Pieskāriens” ir mans pirmais solo albums - pirmais ir un mūžam paliks pirmais! Albums ir dažādu mūzikas stilu piesātināts, jo tajā iekļautajās desmit dziesmās plašākai auditorijai izstāstu savas trīs gadu laikā uzkrātās emocijas un izdzīvotās sajūtas. Šobrīd varu teikt, ka no pirmā akorda līdz pēdējai frekvencei tieši šādi izklausās Mārtiņš Ruskis.” Albumā iekļautas desmit jaunradītas Mārtiņa dziesmas un divi jau iepriekš izdoti singlu remiksi „Ugunīs” un „Pieskārieni”, kuru tapšanā piedalījušies un līdzdarbojušies tādi mūziķi un tekstu autori kā Pēteris Upelnieks, Ivars Makstnieks, Andris Lazdāns, Normunds Rutulis, Kristaps Pujāts, Valters Pūce, Oskars Deigelis, Jānis Čubars un citi.

PAR. Dziesma „Raudiet smieklus” ir daudzmaz izdevusies. Starp citu, Ruskis ir baigais viltnieks, glīti iefiltrējis pasaulslavenā hita „Dragostea Din Tei” motīvus savā dziesmā „Tev”. Labi, pieņemsim, ka šīs līdzības ir tikai sakritība...

 

PRET. Kā lai tā smalkjūtīgāk izsakās par kādreizējā „okartista”debijas darbu... Mārtiņam Ruskim ir labs balss tembrs, perfekts dziedājums, labs izskats (tā saka meitenes), diemžēl viņam ir „Normunda Rutuļa slimība”. Proti, viņš var dziedāt tādas frāzes kā „lecam pa vecam”vai „cāļus skaita rudenī”, bet pie nopietnākas mūzikas klāt labāk neķerties. Normunds jau sen to ir apjautis, bet ko darīt Ruskim? Pašam jāizlemj. Potenciāls ir, tikai nišas nav. „Pieskāriens” būtu stabils pretendents uz Gada balvu jeb „zelta mikrofonu” gada vājākā albuma nominācijā, ja vien tāda pastāvētu.