Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Keitai un Viljamam būs princis vai princese?

© scanpix

Pirms Kembridžas hercogu pāra prinča Viljama (32) un Keitas (Ketrīnas) Midltones (33) pirmdzimtā prinča Džordža pasaulē nākšanas 2013. gadā Anglijas karaliskās ģimenes vīrieši princis Čārlzs un Viljams neslēpa, ka ļoti vēlējušies ģimenē sagaidīt meitenīti. Iespējams, ka Keita plašākam sabiedrības lokam netieši jau ir norādījusi, ka viņu sapnis šoreiz var arī piepildīties.

Spekulācijas ar gaidāmā mazuļa dzimumu

Šā gada marta sākumā, iepērkoties vienā no saviem iecienītākajiem veikaliem «Amaia» Čelsijas rajonā Londonā, apkalpojošais personāls novēroja, ka hercogiene īpaši rūpīgi pētījusi meitenīšu zīdaiņu drēbītes.

«Viņu ļoti interesēja meiteņu apģērbi,» žurnālam «People» apliecinājusi veikala, kurā hercogiene bieži izvēlas apģērbu mazajam princim Džordžam, pārdevēja. «Mēs ļoti ceram, ka tā būs meitenīte un kopā ar mazo princi viņi būtu jauks mazuļu pāris.»

Tikmēr karaliskās ģimenes eksperti, novērotāji un tādas bukmeikeru vadošās kompānijas kā «Paddy Power», «Ladbrokes», «William Hill» ar lielu interesi seko visām ziņām, kas parādās publiskajā telpā par aprīlī gaidāmā britu monarha dzimumu. Bukmeikeru kompānijas «William Hill» pārstāvis Ruperts Adams izteicies, ka naudas likmes ietekmē hercogu pāra izteikumi vizītēs, tiekoties ar tautu, apģērba krāsa, veikalu apmeklējumi un pat skatieni, kas vērsti uz konkrēta dzimuma zīdaiņu drēbēm.

Ceturtajā kāzu jubilejā – dāvanā mazulis

Līdzīgas spekulācijas ar minējumiem skar arī gaidāmā mazuļa vārda izvēli. Šobrīd, pēc bukmeikeru prognozēm, hercogienes otrā bērna iespējamo vārdu topa augšgalā dominē Šarlote – meitenei un Henrijs – zēnam.

Viljama un viņa sievas Ketrīnas otrajam mazulim, kas būs ceturtais rindā uz britu monarha troni, pasaulē jānāk aprīļa beigās. Gaidāmā prinča vai princeses dzimšanas diena var būt ļoti tuvu vecvecmāmiņas karalienes Elizabetes II dzimšanas dienai – 21. aprīlī vai arī sakrist ar 29. aprīļa svinībām, kad tiks atzīmēta prinča Viljama un Ketrīnas Midltones ceturtā kāzu jubileja.

Iespējamie britu karaliskā mazuļa vārdi

Šarlote

Pēc laulībām ar karali Džordžu III 1761. gadā Šarlote kļuva par Lielbritānijas karalieni. Kopš 1814. gada  arī Hannoveres karaliene. Karalienes Šarlotes vajadzībām tika iegādāta Bakingemas pils, kas mūsdienās ir oficiālā monarhijas rezidence. Šarlote ir arī hercogienes Ketrīnas jaunākās māsas Pipas Midltones vidējais vārds.

Viktorija

Karalienes Viktorijas valdīšanas laiks aptver veselus 64 gadus (1837–1901), kas ir ilgākais vienas karalienes valdīšanas laiks pasaules vēsturē, un iespējams, ka šis rekords netiks pārspēts, ja vien viņas mazmazmazmeita, pašreizējā Anglijas karaliene Elizabete II, paliks tronī līdz 2017. gadam. Viktorijas vārdu Lielbritānijā populāru padarīja arī modes un stila ikona Viktorija Bekhema.

Elizabete

Kā citādi! Elizabete ir ne tikai hercogienes Keitas otrais vārds, bet varētu tikt dots par godu topošajai vecmāmiņai – pašreizējai Lielbritānijas karalienei Elizabetei II.

Diāna

Vārds, kas liekus komentārus neprasa, jo ir tautā mīlētās Velsas princeses un prinča Viljama nelaiķes mātes vārds.

Henrijs

Šo vārdu ir nesuši astoņi Anglijas karaļi, no kuriem visslavenākais neapšaubāmi ir Henrijs VIII. Vislabāk pazīstams ar Anglijas reformāciju – anglikāņu baznīcas izveidošanu, kā arī lielo laulību skaitu – bijis precējies sešas reizes, turklāt no divām sievām šķīries, bet vēl divas sodījis ar nāvi par neuzticību. Šis ir prinča Viljama jaunākā brāļa īstais, pirmais vārds, lai gan viņš tiek dēvēts par princi Hariju.

Artūrs

Vārds, kuru princis Čārlzs (viņa trešais vārds) sākotnēji vēlējās dot savam pirmdzimtajam dēlam – princim Viljamam (otrais vārds). Šis ir leģendārā britu vadoņa pēc viduslaiku un bruņinieku stāstiem vārds. Pēdējā karaliskā persona, kas to nesusi, ir karalienes Viktorijas dēls princis Artūrs, kurš mira 1942. gadā.

Džeimss

Divu Anglijas, sešu Skotijas karaļu vārds. Džeimss ir arī Kembridžas hercogienes Ketrīnas Midltones jaunākā un vienīgā brāļa vārds.