Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

Brīvdienu ceļvedis

© Publicitātes foto

Idejas brīvdienām

FANKOLOĢIJA

Šodien, 27. martā, klubā Pulkvedim neviens neraksta cikla Funkology sērijas ietvaros notiks jau sestais pasākums, kas būs veltījums leģendārajai Kalifornijas fanka mūzikas grupai Tower Of Power. Šoreiz grupa Very Cool People sadarbosies ar populāro dziedātāju Jāni Stībeli. «Šis mums būs vislielākais tehniskais pārbaudījums, gluži kā tehniskā ieskaite mūzikas skolā,» par gaidāmo koncertu smejas VCP mūziķi. Šis būs arī viens no lielākajiem VCP sastāviem Funkology sērijā, jo nepieciešami papildspēki pūšamajai sekcijai, tāpēc pieaicināti Oskars Ozoliņš (trompete) un Kristaps Ļubovs (saksofons). «Tower Of Power mums visiem kādā periodā ir bijusi iemīļota grupa, tāpēc priecājamies, ka varēsim veltīt koncertu viņiem. Arī Jānim šī grupa ir tuva, un viņš to ir daudz klausījies.»

PIRMIZRĀDE OPERĀ

Šodien, 27. martā, pirmizrādi piedzīvos Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējums – Aleksandra Glazunova balets Raimonda, ko veido horeogrāfs Aivars Leimanis, izmantojot Mariusa Petipā horeogrāfijas motīvus. «Jaunais uzvedums ļauj piepildīt senu sapni – beidzot mūsu repertuārā ir visi populārākie, joprojām regulāri izrādītie lielie, klasiskie baleti. Vēl vairāk – mūsu iestudējumos dejotāji, kostīmi un scenogrāfija ir tādā vizuālā un tehniskā kvalitātē, ka nekautrējoties varam kāpt uz prestižākajām pasaules skatuvēm,» norāda A. Leimanis. Pirmajās izrādēs Raimondas lomu atveidos Elza LeimaneMartinova, Baiba Kokina un Alise Prudāne. Gan bruņinieka Žana de Briena, gan saracēņu karavadoņa Abderahmana lomā iejutīsies Arturs Sokolovs, Sergejs Neikšins un Raimonds Martinovs.

TEĀTRA DIENĀ

Pēc teju ceturtdaļgadsimta pārtraukuma Latvijas Jaunatnes teātris aicina savus mazos un lielos skatītājus uz kopīgu Teātra dienas svinēšanu – šai dienai veltītais pasākums būs 27. martā koncertzālē Rīga. Skanēs Zigmara Liepiņa, Lolitas Ritmanes, Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula un citu dziesmas no dažādos laika posmos populārām un par klasiku kļuvušām bērnu un jauniešu izrādēm – Princis un ubaga zēns, Mauglis, Gaidīšanas svētki, Un atkal Pifs, Žanna d’Arka, Trīs musketieri, Brēmenes muzikanti, Kapteiņa Granta bērni, Eslingena un citām, kuras izpildīs Rūdolfs Plēpis (attēlā), Aīda Ozoliņa, Jānis Kirmuška, Edgars Lipors, Juris Jope, Ginta Krievkalna, Paula Dukure. Koncertā piedalīsies arī Jaunatnes teātra Jauno aktieru studijas audzēkņi un grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

DIALOGU BRĪDIS

Šosestdien Spīķeru koncertzālē dzejas un mūzikas cikla Brīdis pēc vakariņām ietvaros būs vērojama aktrises Rēzijas Kalniņas un mūziķa Kārļa Lāča dialogu kopspēle. «Domāju, ka katram, kurš lasa dzeju, ir bijuši brīži, kad šķiet, ka dzejnieks ir ielūkojies mūsu sirds stūrīšos un norakstījis tās slēptākās ilgas un jūtas. Gribam dalīties ar tiem dzejoļiem, kas ir uzrunājuši mūsu sirdis,» tā Rēzija. «Brīdis pēc vakariņām – tas iesākās pie manis mājās, kad pēc vakariņām mēs ar draugiem paņēmām no grāmatplaukta dzejas grāmatas un lasījām cits citam, daloties savās dzīves izjūtās, kas atspoguļojas dzejā. Aicinām jūs ļaut sirdij piedalīties cilvēku intīmākajā sirds sarunā – dzejā, kas ir viskoncentrētākā dzīves esence vārdu formā. Dialogā starp divām intimitātes formām – mūziku un dzeju.» Kā zināms, katru mēnesi Rēzija šajā dzejas un mūzikas ciklā ir kopā ar kādu citu mūziķi – šoreiz kārta Kārlim Lācim.

ZARIŅA SVINĪBAS

Svinot Dakotas pilngadību un grupas līdera Edvīna Zariņa 60. jubileju, turpinās šā ansambļa koncertturneja – 27. martā dakotieši uzstāsies Ventspils teātra namā Jūras vārti. Pirmajā daļā skanēs dziesmas no jaunā albuma, kā arī leģendāro Dālderu skaņdarbi Dzeltenie aizkari, Džokonda, Neskaties mēnesī un dziesmas no mūzikla Nāc pie puikām, bet otrajā daļā – grupas Dakota zelta repertuārs Kurtizāņu ugunskurs, Vakariņas 5atā, Aizej tad, kad snigs, Muzikants, Naktstauriņu karnevāls, Viss vēl būs, Padsmitnieku laiks un citas populāras dziesmas.

FIGARO DEBIJA

Šosvētdien, 29. martā, operā Seviljas bārddzinis Figaro lomā debitēs jaunais baritons Kalvis Kalniņš. Viņa skatuves partneri būs Viesturs Jansons Almavivas lomā, Inga Šļubovska Rozīnas lomā, Krišjānis Norvelis doktora Bartolo lomā un citi. Izrādi diriģēs Andris Veismanis. «Esmu diezgan uztraucies, jo loma ir grandioza – Figaro ir viena no vadošajām lomām baritona repertuārā. Taču man ļoti patīk tēls, kādu ir izveidojis režisors Aiks Karapetjans, un es ceru, ka to izdosies piepildīt gan muzikāli, gan aktieriski,» saka dziedātājs, kam šī loma būs arī galaeksāmens, absolvējot Latvijas Mūzikas akadēmiju. Jāatgādina, ka Seviljas bārddzinis skatītāju balsojumā ieguva Latvijas gāzes Gada balvu operai kā labākais 2010./2011. gada sezonas iestudējums, kā arī Lielo mūzikas balvu 2011 kategorijā Gada uzvedums.