Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Linda Abu Meri un ģimene brīvdienas pavada Ēģiptē

Linda un Hosams Abu Meri nodevušies ūdens peldei kopā ar Adrianu Annu, Sabinu un Haraldu. © Abu Meri ģimenes privātais arhīvs

Viesnīcas «Hotel Roma» vadītāja Linda Abu Meri (45) un Libānas arābu izcelsmes Latvijas ārsts un politiķis Hosams Abu Meri (41) aizvadītajās skolēnu brīvdienās ar bērniem – Sabinu (10), Adrianu Annu (6), Haraldu (13) un Helēnu (16) – izbaudījuši ģimenisku atpūtu Ēģiptē – latviešu iecienītajā piejūras kūrortā Šarm eš Šeihā.

Godam nopelnīta spēku uzkrāšana un atpūta

Atgriezusies no ģimenes ceļojuma, Linda Abu Meri sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja, ka allaž marta brīvdienas abi ar vīru velta saviem četriem bērniem. «Kopš Hosams ir Saeimas deputāts, viņa darba grafiks arī brīvdienās ir ļoti saspringts, tāpēc šogad kopīgas brīvdienas bija īpaši svarīgas. Visiem sešiem kopā izdodas pabūt retāk nekā iepriekš. Bērni arī aug, un ar katru gadu viņu intereses attālinās no būšanas kopā ar vecākiem, tāpēc tveram tos mirkļus, kurus varam būt ar viņiem,» atzina Linda.

Kā zināms, Lindai pirmajā laulībā dzimusi meita Helēna un dēls Haralds, bet Hosamam no iepriekšējām attiecībām aug meitas Sabina un Adriana Anna. Lindai un Hosamam apprecoties, visi ir kļuvuši kā viena liela un draudzīga ģimene. Turklāt Lindas vecākā meita Helēna pat pieskata Hosama jaunākās meitas. Tādēļ arī skolēnu brīvdienas visi bērni pavada kopā. «Arī bērniem ir liela slodze. Haralds ikdienā jau septiņos no rīta ir uz ledus, jo trenējas hokejā, Adrina ir uzsākusi sagatavošanos pirmajai klasei, Sabinai ir plašs interešu loks un pēc skolas jāapmeklē dažādi pulciņi. Helēna šogad nomainīja skolu un tagad mācās Rīgas 3. ģimnāzijā, kur prasības ir ļoti augstas un daudz jāmācās. Vecākā meita ir arī aktīva skolas sociālajā dzīvē. Tāpēc katrs no bērniem ir pelnījis atpūtu un spēku uzkrāšanu. Hosams kā ārsts arī atzīst, ka pavasarī, kad pie mums maz saules, bērni šādi uzņem tik nepieciešamo D vitamīnu,» stāsta politiķa sieva.

Daudz laika bērni pavadījuši vienkārši saulē un baseinā. «Vienu dienu izbraucām arī jūrā, jo dēls ir apguvis niršanas prasmes, kuras vēlējās pārbaudīt praksē. Pārējie tikmēr uz kuģa sauļojās vai peldējās, gaidot, kad jaunietis būs apskatījis zemūdens skaistumus,» piebilst Linda.

Viss tikai par prieku bērniem

«Hosams tāpat ik pa laikam atbildēja uz telefona zvaniem, jo viņa pacientiem bija nepieciešamas konsultācijas, kas nav atliekamas uz nedēļu. Citādi gan centāmies nedomāt par darbu. Es mūsu ģimenē esmu tā, kura visus izlutina, tāpēc visu nedēļu biju pilna laika daudzbērnu mamma. Pēc pieprasījuma šļūcu pa baseina «trubām» pa priekšu visiem, lai pārliecinātos, ka tas ir droši. Niru aukstā baseinā pakaļ noslīkušām mantām. Pagaršoju sulas, vai nav ieskābušas. Baseinā tēloju «pludiņu»un «zvaigznīti» un darīju vēl dažādas lietas, kas bērniem sagādāja prieku. Visi bērni prot peldēt, šogad arī Adrianu izdevās iemācīt nebaidīties pašai nopeldēt dažus metrus, kas viņai izdevās,» par savu kuplo saimi priecīga ir Linda.