Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

***Rīgas cirks spiests rīkot izrādes pilsētas ielās

© F64

Saistībā ar Rīgas cirka telpu remontu pēc ugunsgrēka un ēkas kupola pārbaudi cirka mākslinieki ar savām performancēm nolēmuši iepriecināt skatītājus pilsētas ielās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas cirka direktore, cirka galvenais uzdevums ir sniegt prieku cilvēkiem. "Tas ir arī mums kā organizācijai uzticētais uzdevums, tāpēc savu darbību nepārtrauksim arī telpu remonta laikā. Cirks ir daudz vairāk nekā tikai ēka!" uzsvēra amatpersona.

Cirka mākslinieku performances no šodienas, 1.aprīļa, notiks daudzviet Rīgas centrā, kā arī radošajos kvartālos. Galvenā vieta, kur būs iespējams vērot gan dzīvnieku, gan cirka mākslinieku sniegumu, būs pie Rīgas pils. Piemēram, gaisa vingrotāji saviem trikiem izmantos Vanšu tilta vantis. Kā pastāstīja direktore, Rīgas cirks būs viens no pirmajiem, kas specifisko mākslu iznesīs ārā no tā komforta zonas manēžā. "Visi gaisa vingrotāju priekšnesumi būs ārkārtīgi sarežģīti," stāstīja cirka direktore.

Pie Rīgas pils būs ierīkots arī dzīvnieku voljers, kurā mitināsies poniji. Divas reizes dienā plkst.12 un 18 būs iespējams vērot priekšnesumus, kuros tie lēks pāri šķēršļiem un rādīs citus trikus. Ģimenēm ar bērniem starplaikos būs iespēja aplūkot dzīvniekus. Uz Vanšu tilta notiks arī kaķu priekšnesumi, kuros dzīvnieki gan staigās pa Vanšu tilta margām, gan lēks cauri degošiem apļiem.

Pirmo reizi Rīgas cirks īstenos arī delfīnu šovu Daugavā. No Ziemeļvalstīm būs atbraukusi arī vaļu māte ar bērniem.

Kā norādīja cirka direktore, priekšnesumi brīvā dabā būs arī Rīgas cirka solis pretī dzīvniekiem draudzīgākam cirkam. "Rīgas cirkā galvenā problēma vienmēr ir bijusi šaurās telpas, bet tagad dzīvnieki varēs uzturēties svaigā gaisā daudz lielākā teritorijā."

Plānots, ka pārējā Rīgas teritorijā uzstāsies klauni, kā arī dejotājas un iluzionisti. Paredzēts, ka mazie mērkaķīši varēs brīvi pārvietoties pa pilsētu, iepriecinot rīdziniekus un Rīgas viesus. Rīgas dome šim nolūkam izstrādās noteikumus par to, kā rīkoties, nonākot saskarsmē ar dzīvniekiem, piemēram, ar ko tos var barot.

Kā ziņots, šajās dienās notiek Rīgas cirka ēkas kupola nestspējas fiziskā pārbaude ar astoņu tonnu statisku kontrolslogošanu. Plānota arī asimetriskā slogošana. Pēc tam eksperti sniegs atzinumu par Rīgas cirka kupola izmantošanas iespējām.

19.martā Rīgas cirkā izcēlās ugunsgrēks. Ugunsnelaimes platība bija 120 kvadrātmetri, un tajā gāja bojā pitons. Pašlaik notiek ugunsnelaimē cietušās telpas uzkopšana. Rīgas cirks zaudējumus pašlaik lēš līdz 35 000 eiro, bet atjaunošanas izdevumi gan tiek plānoti līdz desmit reizēm lielāki. "Nevar remontēt vienu stūri, nerenovējot visu pārējo stāvu," iepriekš skaidroja cirka direktore.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***