Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

8 noderīgi padomi etiķa izmantošanai mājsaimniecībā

© Youtube

Lai arī visi zina, ka etiķi izmanto marinēšanā, tam ir arī daudzi citi praktiski pielietojumi mājās.

Ja aizdambējusies izlietne, tajā jāieber puse glāzes sodas, uzlejot glāzi etiķa. Ķīmiskā reakcija palīdzēs attīrīt caurules aizdambējumu. Kad viss pārtraucis putot, izmazgājiet izlietni ar karstu ūdeni.

Ja siena palikusi netīra no uzlīmes vai līmlentes, vēlam tai uzsmidzināt etiķi, atstāt uz dažām sekundēm, un tad ātri noslaucīt.

Ja mājās nelāgi ož miskaste, tajā uz nakti var ielikt etiķī izmērcētu baltmaizi, kura savāks sliktās smakas. 

Ja apnicis pirkt dažādus tīrāmos līdzekļus virtuvei un vannas istabai, iespējams pašam izveidot unikālu līdzekli tīrīšanai. Pudeli, kurai galā izsmidzinātājs, nepieciešams piepildīt ar etiķi un ūdeni proporcijā 1:2. Vēl nepieciešams pievienot nedaudz trauku mazgājamā līdzekļa un gatavs!

Ja mājas apsēdušas kaitinošās augļu mušiņas, tās iespējams noķert, izveidojot slazdu. Tam nepieciešama glāe ar ābolu etiķi, kurai pārvilkta pārtikas plēve ar izdurtiem šauriem caurumiņiem, piemēram, ar nazi. 

Ja kaķis ķēries pie mēbeļu dīrāšanas, viņa iecienīto vietu ieteicams apsmidzināt ar nedaudz etiķa, jo dzīvnieks vidrīzāk sāks izvairīties no šīs vietas, sajūtot stipro smaržu.

Ja negribi, lai grieztās puķes tik ātri novīstu, pievieno ūdenim nedaudz ābolu etiķa.

Ja uz pannas vai katla virsmas ir piedegums vai netīrumi, kurus grūti notīrīt, 5 minūtes tajā pavāri ūdeni un etiķi attiecībā 1:1.