Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Tērvetē noķerta kārtējā lielā Latvijas karpa

© F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē no AS "Latvijas valsts meži" apsaimniekotās Tērvetes ūdenskrātuves ūdeņiem izvilkta 9.43 kg smaga un 92 cm gara karpa, ziņo Tērvetes dabas parks. Lieliskais loms ticis rīdziniekam Vladislavam Antišinam.

Lielā karpa izvilkta 23.maija vakarā, un copes mērķis bijis tikai un vienīgi karpas, kas arī veiksmīgi tika sasniegts. Ap pulksten 20:00 tika konstatēts - loms būs! Ar lielo zivi makšķerniekam gan nācies nedaudz piepūlēties, tomēr brangā karpa padevās pēc aptuveni desmit minūšu ilgas spēkošanās. Šajā reizē gan lielajai karpai bija veicies vairāk, nekā citu makšķernieku izvilktajām zivīm, un kā atzīst makšķernieks Vladislavs, tad pret karpām viņš izturas draudzīgi - tās tiek noķertas, tiek fiksēts svars un garumus, bet pēc tam zivi atlaiž atpakaļ ūdenstilpē.

Tērvetes ūdenskrātuves ūdeņi ik palaikam pārsteidz makšķerniekus ar kādu varenu lomu. Tā jaunajā spiningošanas sezonā copes entuziastiem lieliski veicies, izvelkot brangas līdakas. Un, lūk, arī kārtējo reizi pierādījies, ka šajā ūdenstilpē mīt patiesi iespaidīga izmēra karpas.