Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Mika - "No Place In Heaven”

© publicitātes foto

  Beirutā dzimušā 31 gadu vecā britu dziedātāja Mikas ceturtais studijas albums, ar kuru šis puisis varētu censties atgriezties kādreizējos slavas un karjeras augstumos.

Jāatgādina, ka šis dziedātājs ar tik latvisko skatuves vārdu (pēc pases viņš ir Maikls Holbrūks Penimens) kļuva superpopulārs 2007. gadā pēc singla „Grace Kelly” izdošanas (atmiņā gan labāk palicis pats pirmais singls „Relax, Take It Easy”). Mikas debijas albums „Life In Cartoon Motion” pasaulē tika pārdots gandrīz 8 miljonu kopiju apmērā un ieņēma pirmo pozīciju britu topā. Neslikti veicās arī nākamajam ripulim „The Boy Who Knew Too Much” (2009) – miljons pārdotu albumu arī nav slikti. Tiesa, jau tolaik apskatnieks prognozēja (par ko pašam tagad ir pārsteigums), ka klausītāji būs aprimuši savā atklāšanas priekā, un jaunās zvaigznes karjeras līkne strauji ies lejup. Tā arī notika - pēdējais Mikas studijas albums „The Origin Of Love” (2012) no komerciālā viedokļa bija totāla izgāšanās, nelielu atzinību gūstot tikai Francijā. Kā ar jauno disku? Nu, vismaz pirmais tā singls „Talk About You” bija visai veiksmīgs, taču britu topā albums debitēja 19. vietā, bet štatos atrodams tikai 117. vietā – diez kas nav... „Dzīvajā” izpildījumā gan Mika joprojām ir pieprasīts, arī pie mums viņš ar labiem panākumiem viesojies divreiz: 2010. gada augustā uzstājās „Arēnā Rīga”, bet pirms divām vasarām Mika kāpa uz skatuves Liepājas festivālā „Summer Sound”. Vai jaunākie koncertplāni varētu skart arī Baltijas valstis, pagaidām ziņu nav.

 

PAR. Mikas daiļrades pielūdzējiem patiks bezbēdīgās „All She Wants” un it īpaši jau „Talk About You”, arī stilīgā „Good Guys” un „Oh, Girl, You’re The Devil”, kura varētu skanēt arī kabarē vai varietē programmā. Kaut kas šajā albumā ir, par „The Origin Of Love” tas pilnīgi noteikti ir galvastiesu pārāks.

 

PRET. Pārāk daudz dziesmu, par kurām varētu teikt, ka ir pilnīgi vienalga, vai tās skan vai nē, vai tās iekļautas šajā albumā vai palikušas aiz tā borta. Pārāk daudz lēno gabalu, kurus par diez ko veiksmīgiem nenosauksi (tas neattiecas vienīgi uz „Hurts”). Rezumējot – Mikam vairs nekad neatgriezties iepriekšējos augstumos, punkts un āmen!

 

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.