Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

7.jūlija jubilārs: grupas Musiqq solists Emīls Balceris

Koncerti, mēģinājumi, darbs studijā – tā mūziķis īsumā raksturo savu ikdienu. «Šovasar mums ir īpaši daudz koncertu. Grūti pateikt, vai krīze beigusies, bet cilvēki ir pozitīvi, gatavi klausīties mūziku un atpūsties, un tas ir pats foršākais,» atzīst Emīls Balceris © F64

«Kad nemitīgi esi kustībā, cilvēkos un dažādos pasākumos un svinēšanās, tad pašam negribas lielas balles, bet klusumu un nesteigu, kaut ko intīmāku,» saka Emīls Balceris. Grupas Musiqq solists savu 23. dzimšanas dienu šodien svinēs ģimenes un draugu lokā savu vecāku mājās Gaviezē, netālu no Liepājas.

«Cerams, laiks būs labs, varēsim uzcept šašliku un pabaudīt brīvu dienu mierīgā gaisotnē,» saka mūziķis. Šovasar esot daudz koncertu un dažādu pasākumu, kuros jāuzstājas, tāpēc pašam nemaz negribas rīkot lielu balli. Koncerti, mēģinājumi, darbs studijā – tā mūziķis īsumā raksturo savu ikdienu. «Grūti pateikt, vai krīze beigusies, bet cilvēki ir pozitīvi, gatavi klausīties mūziku un labi atpūsties, un tas ir pats foršākais,» teic mūziķis. Šonedēļ aktīvākā gatavošanās ir grupas Musiqq koncertam festivālā LMT Summer Sound. «Musiqq uzstāsies kopā ar dzīvo sastāvu, tāpēc mēģinājumi ir intensīvi. Vasara paiet koncertos un darbos, kas saistīti ar mūziku, un ideju ir daudz, galvenais, lai izdodas tās realizēt,» atzīst solists.

Jau nepilnu mēnesi Emīls Balceris ir ar augstskolas diplomu kabatā – pēc četru gadu studijām absolvējis Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas audiovizuālo nodaļu. Diploms viņa dzīvē neko nemainīšot, viņš turpināšot savu iesākto ceļu mūzikā. «Mana izglītība man dod iespēju strādāt gan kino, gan televīzijā, bet tikpat labi – mūzikā, un tieši šī joma mani saista visvairāk, tieši tajā es arī visvairāk ieguldu un, visticamāk, turpināšu darboties,» stāsta Emīls Balceris un neizslēdz iespēju kādreiz kaut ko darīt arī televīzijā. Bakalaura darba rakstīšana īpaši neesot sarežģījusi dzīvi. «Visu laiku pats sev teicu, ka visi taču ir uzrakstījuši bakalaura darbu, kāpēc lai es neuzrakstītu. Protams, darbs bija jāiegulda, dažas negulētas naktis arī, bet tas viss piedien šim procesam. Esmu ieguvis ne tikai izglītību un diplomu, bet arī pieredzi un kontaktus, jo gadu laikā jau esmu sapratis, ar kuriem kursabiedriem, tagad jau kolēģiem, es kādreiz varētu strādāt kopā, ar kuriem – ne, kuri saprot mani un manu redzējumu,» uzskata Emīls Balceris.

Lai gan sestdienas vakarā Musiqq paredzēts koncerts Liepājā, iespējams, svētdien viņš jau būs Rīgā un aizies noskatīties Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu Mežaparkā. Ilggadējais šo svētku dalībnieks, kurš to vidū bija vēl pagājušajos svētkos, atzīst, ka pagaidām Rīgā vēl īpaši nejūt, ka svētki ir sākušies, bet gan jau... «Vien jācer, ka laika apstākļi nesabojās svētkus un viss būs labi. Vairākkārt esmu bijis šo svētku dalībnieks gan kā dziedātājs, gan dejotājs un joprojām atceros tās emocijas – gan mēģinājumos, gan koncertos, gan sadzīvē. Savā veidā tā bija liela ballīte ar lielu pievienoto vērtību,» rezumē Emīls Balceris. Tā kā vasara paies koncertos un darbos, kas saistīti ar mūziku, iespēja atļauties vairākas brīvas būšot vien rudenī. Vēl nevarot zināt, cik ilgs būs atvaļinājums, bet par to arī īpaši neesot jāraizējas, jo galvenais – «kaut dažas dienas ārpus Rīgas, ārpus kņadas, lai var izbaudīt citu ritmu un gaisotni. Gaviezē, kur ir skaista daba, savi cilvēki, nav kņadas un skriešanas, varu pilnībā sevi restartēt pāris dienu laikā, un tad jau var atgriezties Rīgā.»