Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

FOTO: Asprātīgi iemūžināta kūmiņa viesošanās tomātu dobē

Pēc fiziskas piepūles lapsa apsēžas un atpūšas, lai ar gardumiem kuņģī gaisu nesarautu. © K. Funts

Lielu popularitāti sociālajos tīklos ieguvis kāds dabas drauga un putnu vērotāja Kaspara Funta stāsts par lapsas viesošanos viņa tomātu dobē. Izrādās, ka kūmiņam nav kārojušies tomāti, bet gan izejvielas, kas izmantotas to mēslošanai.

"Kā smejies, arī man garšo tomāti. Sevišķi tad, ja tie ir pašu audzēti. Jau šā stāsta sākumā mans pienākums ir lasītājam paskaidrot, ka šis nav kulinārais blogs, ja nu kāds pēc virsraksta “Kūmiņš tomātos” ir sapratis, ka tālāk sekos kāda smalka ēdiena pagatavošanas recepte. Recepti te neatrast, šis ir stāsts par dzīvnieku.

Pagājušās piektdienas vakarā, pārbraucis savā lauku sētā, atradu, ka dārzā pie tomātu stādiem ir izrakta bedre un gaisā virmo pamatīga smirdoņa. Redz, aizpagājušajā sestdienā zem tomātiem, lai tos samēslotu, biju ieracis zivju iekšas. Taču kādai būtnei bija labpaticies zivju iekšas izrakt, daļu aprīt, bet otru daļu, dedzīgi rokot, izsvaidīt pa dobēm, kas arī bija pirmšķirīgas smirdoņas avots – kā jau zivju iekšas, kas nedēļu puvušas un smakušas siltā augsnē. Neko darīt, paņēmu grābekli un bedri aizkasīju ciet. Taču šīs pūles bija veltas, jo sestdien no rīta bedre atkal bija atrakta, acīmredzot, zeme zem tomātiem vēl slēpa gana gardumu. Tad arī nolēmu naktī no sestdienas uz svētdienu pie tomātu dobes uzstādīt #trailcam. Man jau bija aizdomas, kas varētu būt racējs. Un treilkamera aizdomas apstiprināja.

Skaidri redzams, ka kūmiņš nav nekāds ienācējs – uz pūstošo ķesku āderi nāk kā zinātājs un uzreiz ķeras pie darba, apmēram tāpat kā es, naktī pusbadā streipuļodams uz ledusskapi. Biju gan mazliet pārsteigts, ka lapsa ieradās uzreiz pēc satumšanas – 20 minūtes pirms 10 vakarā, šķita, ka nāks tikai vēlā naktī."

(skatīt fotogrāfijas)