Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

POZITĪVI: Puiša piedzīvojumi, cepot savu maizi

© F64

Pozitīvu reakciju sociālajā tīklā facebook izraisījis kāda puiša ieraksts par paša mēģinājumu cept sev maizi.

"Tas strādā tā - 500gr miltus (jebkādus, var eksperimentēt) sajauc ar 500ml silta ūdens un samaisa, pievienojot sāli un cukuru un sēklas pēc vēlēšanās. Var trakot arī ar žāvētiem augļiem, riekstiem, zaļumiem, čili, utt. Pievieno ieraugu. Liek formā un uz 7-8h zem dvieļa uzbriest. Tad ieslēdz krāsni uz 200 grādiem parastajā režīmā un formu ieliek vēl aukstā krāsnī. Cep, kamēr maize (stunda).

Tas "Padod tālāk" triks ir tāds, ka pirms likšanas formā 6 ēdamkarotes masas var ielikt trauciņā un atlikt atpakaļ ledusskapī - no tā izveidosies nākamais ieraugs, ko nākamreiz identiski var izmantot atkal. Un no samaisītās masas atkal atlikt trauciņā nākamajai reizei un/vai piešķirt to kādam citam. Sanāk, ka ieraugs tā vairojās un ir tāds kā mūžīgais maizes dzinējs, jo ierūgst jau pēc pāris dienām ledusskapī.

Es šoreiz atliku ieraugu gan savam nākamajam klaipam, gan lai dalītos ar kādu. Ja kāds grib paeksperimentēt ar pašceptu maizi, droši var 1 porcijas ieraugu no šī metiena dabūt ar nosacījumu, ka viņš arī atliks un iedos to kādam tālāk," raksta Reinis Traidās.