Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Signe Meirāne uzkrājusi pārtiku diviem mēnešiem

408 lappušu biezā grāmata patiesībā ir abu dzīvesbiedru – Signes un Armanda Meirānu kopdarbs. Signe raksta par kulināriju, bet Armands visu iemūžina fotogrāfijās © Ingrīda Punka

Kulinārijas eksperte Signe Meirāne nupat kā laidusi klajā savu recepšu grāmatu «Laiks gatavot». Uz prezentācijas banketu restorānā «Kolonāde» kuplā pulkā bija ieradusies Signes ģimene, domubiedri un sabiedrībā populāri ļaudis. Zīmīgi, ka kulinārei pašai nekad neapnīk gatavot, viņai mājās ir tik daudz pārtikas uzkrājumu, ka divus mēnešus varētu neiziet no mājas un ģimene būtu dūšīgi paēdusi.

Signe Meirāne kulinārijas biznesā darbojas tandēmā ar vīru Armandu Meirānu. Dzīvesbiedri izdod kulinārijas žurnālu. «Mums gaumes un dzīves skatījums saskan, tādēļ kopā darboties ir ļoti viegli. Kad vēl nebijām apprecējušies, Armands bija rūpnieciskais dizainers. Apprecoties mums vēl nebija doma par kopīgu biznesu. Jā, protams, ir bijis ļoti daudz jāstrādā, taču savu privāto biznesu es nekad nemainītu pret ko citu,» viņa stāsta. Vaicājot, vai sievai un vīram ir svētīgi tik bieži būt kopā gan mājās, gan darbā, Signe skaidro: «Kas par daudz, tas par skādi! Bet mums ir bonuss, jo neesam ikdienā kopā. Vīrs dara vienu lietu, savukārt es kaut ko citu. Es bieži vien neesmu visu dienu darbā, jo man ir tikšanās un daudz kas cits darāms. Tādēļ nevar teikt, ka mēs visu laiku tikai viens otram skatāmies acīs.»

Meirānu ģimenes mājās allaž ir pilns ledusskapis un pārtikas nekad netrūkst. «Mūsmājās vienmēr ir ko ēst. Ir daudz dažādu konservu, kā arī tomātu mērces, ļoti daudz graudaugu, sākot no rīsiem līdz pat griķiem. Mēs to visu ēdam. Nevar jau nopirkt tikai mazu daudzumu, tādēļ uzreiz pērkam iepakojumu. Esam kupla ģimene, mums ir divas meitas. Ēst gatavošana man nekad neapnīk, jo tā ir mana meditācija un relaksācija.

Dažreiz pat liekas, ka esmu tā sagatavojusies, ka tūlīt būs karš. Ja nu tiešām kas notiktu, mūsu ģimene varētu divus mēnešus iztikt ar esošajiem pārtikas uzkrājumiem,» tā Signe.