Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

"Supernova 2016" turpināsies cīņa par ceļazīmi uz "Eirovīziju"

© F64

Svētdien, 14.februārī pulksten 21:25 LTV dziesmu autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2016" otrajā atlases tiešraidē tiks noskaidroti atlikušie četri pusfinālisti, kas 21. februārī stāsies pretī četriem jau zināmajiem: Justam, grupai Catalepsia, Ivo Grīsniņam-Grīslim un Martai Grigalei, un savā starpā cīnīsies par iekļūšanu konkursa finālā.

Konkursa dalībniekus arī šonedēļ vērtēs skatītāji un žūrija - Guntars Račs, Ieva Kerēvica, Kaspars Roga un Intars Busulis: pirmās divas vietas tiks piešķirtas skatītāju favorītiem, trešā un ceturtā - spēcīgākajiem žūrijas vērtējumā. Ja skatītāju un žūrijas vērtējums par pirmajām divām vietām sakritīs, tad pusfinālā iekļūs nākamie divi izpildītāji no žūrijas saraksta. Skatītāju balsojumu veidos telefonbalsojums un internetbalsojums. No viena tālruņa numura varēs balsot ne vairāk kā piecas reizes. Viena zvana cena - 0,14 eiro. Tiks nodrošināts arī SMS triecienbalsojums (1 SMS = 5 balsis); trieciena SMS cena - 0,60 eiro. Lai nobalsotu par savu favorītu internetā, būs jādodas uz "Supernovas" mājas lapu, jāreģistrējas ar kādu no sociālo tīklu kontiem - Facebook, Twitter vai Draugiem, un no katra konta varēs nobalsot vienu reizi.

Pirmajā atlases tiešraidē no desmit dalībniekiem skatītāji un žūrija vienbalsīgi 1.vietā ierindoja dziedātāju Justu ar dziesmu Heartbeat, kura uzstāšanās laikā sociālā vietne Twitter teju uzsprāga no sajūsmas pilniem ierakstiem. Otro vietu skatītāju vērtējumā ieguva melodiskā metāla žanra pārstāvji grupa Catalepsia ar dziesmu Damnation, kuru iekļūšana pusfinālā visvairāk pārsteidza viņus pašus. Žūrija pirmo pusfināla četrinieku noslēdza, tam pievienojot Eirovīzijas nacionālo atlašu veterānu Ivo Grīsniņu-Grīsli ar dziesmu We Are The Light un dziedošo aktrisi Martu Grigali ar filozofisko dziesmu Choices.

Konkursa "Supernova 2016" dziesmas regulāri tiek atskaņotas radio Pieci.lv ēterā, kā arī vienuviet atrodamas mūzikas straumēšanas vietnē Soundcloud: https://soundcloud.com/ltvsupernova/sets/ltvsupernova. Otrā atlases tiešraide sāksies pulksten 21:25 un būs skatāma ne tikai LTV1 ēterā, bet arī konkursa mājas lapā http://supernova.lsm.lv/ HD kvalitātē visā pasaulē.

Otrās atlases tiešraides dziesmas un izpildītāji uzstāšanās secībā:

Madara Grēgere "You And I" (M.Grēgere/M.Grēgere)

Crow Mother "Demons" (J.Andžāns/J.Andžāns)

Samanta Tīna "The Love Is Forever" (S.Poļakova/V.Petrovs)

Markus Riva "I Can" (M.Ļaksa, E.Jass/M.Ļaksa, E.Jass)

MyRadiantU "We Will Be Stars" (J.Drīksna/J.Drīksna)

Mārtiņš Ruskis "Still Holding Stars" (M.Ruskis/A.Veide)

DVINES "Set It On Fire" (M.Makreckis, A.Drozdoviča/A.Drozdoviča, J.Drozdoviča)

Marta Ritova "Not From This World" (M.Ritova/M.Ritova)

Miks Dukurs "Paradise" (M.Dukurs, E.Rasmanis/M.Dukurs, E.Rasmanis)

Iluta Alsberga "On Hold" (J.Stībelis/I.Alsberga, J.Stībelis)